Kovid-19 eğitimde gerilemeye neden oldu! İşte şaşırtan sonuçlar...

Kovid-19 eğitimde gerilemeye neden oldu! İşte şaşırtan sonuçlar...

PISA sonuçlarına göre, Kovid-19 salgını dünya genelinde eğitimin gerilemesine yol açtı. Almanya, Hollanda ve İzlanda'da, matematikte yaklaşık 25 puanlık bir düşüş seyretti.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından düzenlenen Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA), Kovid-19’un eğitime etkilerini rapor halinde paylaştı. Rapora göre, matematik ve okuma alanında gerileme yaşandı.

EN BÜYÜK DÜŞÜŞ ARNAVUTLUK’TA

Rapora göre, Almanya, Hollanda ve İzlanda'da, 2018 yılında yapılan teste kıyasla, matematikte yaklaşık 25 puanlık bir düşüş görülürken, dünya genelinde ise 15 puanlık bir düşüş yaşandı.

basliksiz-1-004.jpg

Matematik alanında 69 puanla en büyük düşüşü gösteren Arnavutluk'u, 39 puanla Ürdün takip etti. Okuma konusunda ise dünya genelinde ortalama 10 puanlık düşüş görüldü.

ALMAN ÖĞRENCİLER EN KÖTÜ SONUÇLARI ELDE ETTİ

Alman öğrenciler, matematik ve okuma alanlarında şimdiye kadarki en kötü sonuçları elde etti. Açıklanan rapora göre, matematikte 472 puanla OECD ortalamasının 3 puan altında kalan Alman öğrenciler, okuma alanında da 476 puanla ortalamadan 4 puan geride.

basliksiz-3.jpg

Alman öğrenciler, sadece fen bilimlerinde 492 puanla ortalamanın üstünde.

‘SONUÇLAR TEDİRGİN EDİCİ’

PISA sonuçlarını gazetecilere değerlendiren Berlin Eğitim, Gençlik ve Aile Senatörü Katharina Günther-Wünsch, Almanya'da elde edilen sonuçların "tedirgin edici" olduğunu ifade etti.

basliksiz-4.jpg

Wünsch, her üç öğrenciden birinin yeterlilik gösteremediğine işaret ederek, federal hükümetin de desteğiyle eyaletlerin eğitim alanında köklü bir reforma gitmelerinin gerekli olduğunu vurguladı.

Haber Merkezi / Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.