Kredi kartı harcamalarında rekor artış sürüyor

Kredi kartı harcamalarında rekor artış sürüyor

Kredi kartı harcamalarında rekor artışlar devam ediyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre 1 Mart haftası itibariyle kredi kartı harcamaları 262,2 milyar TL ile rekor artışa imza attı.

Merkez Bankası verilerine göre banka kartı ve kredi kartı ile yapılan işlemler 1-7 Mart haftasında önceki haftaya göre yüzde 15 artışla 262,6 milyar TL seviyesine yükseldi.

Kartlı harcamalarda vergi ve BES ödemeleri 9,6 milyar liraya ulaştı. Ayrıca internet üzerinden yapılan alışverişlerde de artış sürüyor. Buna göre bu alışverişler 15,6 milyar TL seviyesine yükseldi.

İnternet dahil, vergi ve BES ödemeleri hariç toplam alışverişin son 4 haftalık ortalamasının yıllık değişimi ise yüzde 139,5 oldu.

KREDİ KARTLARINDA KISITLAMA BEKLENİYOR
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kredi kartı harcamalarındaki artışa ilişkin açıklama yapmıştı. Açıklamada, "Limit belirlerken gerçekçi beyan ve belgeye dayalı olması, bu limitlerin bütünlük arz etmesi önemli. Yani her banka kendi kafasına göre bir limit belirlememeli. Önümüzdeki dönemde sürpriz yapmadan, piyasaları bozmadan bu konuları çalışacağız. Sonuçlandırdığımız bir çalışma yok. Uluslararası kurallar neyi gerektiriyorsa onu yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.