Kupa Beyi’nden 23 yıl sonra yarı final

Kupa Beyi’nden 23 yıl sonra yarı final

Ankaragücü, Tolunay Kafkas yönetimindeki ikinci maçında Türkiye Kupası'nda Trabzonspor'u tarihi bir geri dönüş ile devirmeyi başardı.

Başkent ekibi, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Trabzonspor ile kozlarını paylaştı. Tolunay Kafkas'ın hamleleri, Sarı Lacivertliler'e 23 yıl sonra yeniden yarı finali getirdi.

ag-kupa-2.jpg

18 BİN TARAFTAR İZLEDİ

Ankaragücü, teknik direktörlüğe Tolunay Kafkas’ı getirdikten sonra ilk maçında Başakşehir’e 1-0 mağlup oldu ama oynanan futbol ve mücadeleden memnun olduğunu belirtmişti. Tolunay Kafkas, karşılaşma öncesinde, “Biz kupada gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Full kadro çıktık” yorumunu yapmıştı. Başkent ekibi, Eryaman’da 18 bin taraftarı önünde 1-0 geriye düşmesine rağmen tarihi bir galibiyetin altına imza attı.

ag-kupa-1.jpg

2000 YILINDA FİNAL KAÇMIŞTI

MKE Ankaragücü, son olarak 16 Şubat 2000 yılında Galatasaray ile kupada yarı finalde karşılaşmış ve sahadan 2-0 yenik ayrılmıştı. Sarı-Lacivertliler, dün akşam ise tam 23 yıl sonra yarı finale çıkmanın sevincini yaşadı. İkinci yarının başında Djokanovic’in yerine Ankaragücü’nde oyuna giren Lamine Diack, 68’de Zahid’in pasında topu ağlarla buluşturdu. Diack, bir de müsait pozisyonda gol fırsatını kaçırdı. Bu sezon Süper Lig’de 4-1 kazanılan Hatayspor mücadelesinde ağları havalandıran Senegalli futbolcu, kupayla (4. maçı) birlikte toplamda gol sayısını 2’ye çıkardı.

ag-kupa-3.jpg

KUPA BEYİ’NİN GOLCÜSÜ ALİ SOWE

Bu sezon Ankaragücü’nü sırtlayan isimlerden birisi Ali Sowe olurken, takımının skor yükünü çeken Gambiyalı santrfor, son 16 turunda Beşiktaş’a attığı golle takımının maçı uzatmalara götürmesini sağlamıştı. 28 yaşındaki oyuncu, dünkü performansıyla da yıldızlaştı. Deneyimli golcü, önce 51. dakikada skoru 1-1’e getiren golü kaydetti. Ali Sowe, 83’te ise takımının üçüncü, kendisinin ikinci golünü kaydederek, Bordo-Mavili ekibi kupanın dışına iten isim oldu.

Mert Dokuzoğlu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.