İsmet TAŞ

İsmet TAŞ

Küresel baronlar veya ölüm tacirleri

Küresel baronlar veya ölüm tacirleri

Silah, uyuşturucu, ilaç, enerji, bilişim teknolojisi, medya, basın vb. alanında tam hâkimiyet.

İnanılmaz büyük paralar. Oturduğun yerden dünyayı yönetme. Devletler kurma devletler yıkma. Dünya devi olma.

Dünyanın en büyük gücünü elinde bulundurma. Ülke haritalar çizme, sınırları değiştirme. Yönetim şeklini belirleme, yöneticiler atama. İsyanlar çıkarma,  isyanları bastırma. Savaşları başlatıp,  savaşları bitirme.  Nerede kim kiminle savaşacak hangi ülke kaybedip hangi ülke kazanacak. Dünya ticaretini elinde bulundurma. Uzay teknolojileri konusunda söz sahibi olma, devletler yönetme Vs. 

Bütün bu veya buna benzer alanlar, küresel baronların faaliyet sahasına girer ve dünyada söz sahibidirler. Aslında bunların tek bir devletleri değil birçok devletleri vardır. İstisnasız her ülkede faaliyet gösterirler, gücü de bu şekilde ellerinde bulundururlar. Kontrol ettikleri paranın miktarı trilyon dolarlarla ifade edilmektedir.

Küresel baronlar dünya da bir elin parmakları kadar olmalarına rağmen, dünya parmaklarının uçlarındadır. Bunların ortak özellikleri; genelde Yahudi kökenlidir, ırk, din, dil devlet ayrımı yapmaksızın kendi çıkarları uğruna istisnasız yapamayacakları katliam, çıkaramayacakları felaket yoktur.   Dünyaya hâkim olmak isterler. Alanlarında tek güç olup,  tek söz sahibi olmak isterler. Elleri-kolları her yere uzanır haldedir.  İnsan hayatı, insan neslinin geleceği, dünyadaki beşeri ve sosyal hayat bunlar için asla önemli değildir. Önemli olan “Güçtür”. Ellerinde bulunan gücün muhafazası için hiçbir sınır tanımazlar. Soy kırımlar, katliamlar,  ölüm, kan, gözyaşlarının hiçbir kıymeti yoktur. Mikrop üretirler hastalık icat ederler, aynı hastalığın ilacını çıkartırlar. Çıkarları için kendi insanını bile yok etmekten zerre kadar tereddüt etmezler.

Bunun yanı sıra dünyanın her hangi bir yerinde, yeni bir icat, yeni bir ekonomik imkân oluştuğu anda, bu baronlardan izinsiz asla hiçbir şey yapamazsınız.  Çıkarlarına aykırı davrandığınız takdirde, ellerindeki sınırsız gücü sizi yok etmek için kullanmaktan çekinmezler. 

Dünyadaki her türlü uyuşturucu trafiğinden tutunda, silah ticaretine, ilaç sektöründen enerji sektörüne, medyadan bilişime, endüstriyel bitkilerin üretiminden ticaretine, madenlerden dünya borsalarına varıncaya kadar en önemli sektörler küresel baronların kontrolündedir. Gerektiğinde dünyayı karıştırmak, insan hayatını hiçe saymak onların işidir. Kelimenin tam anlamıyla her biri birer, “Ölüm Taciridir.” 

Örneğin son günlerde gündem de olan, “KENEVİR” bu baronların ilgi alanı. Kenevirin dünyanın en önemli bitkisi olduğu, kenevir yağından bio yakıt üretilmesi, petrol baronlarını devreye sokmuş ve kenevirin, marihuana (Hint Keneviri)  yani en tehlikeli uyuşturucu olduğu ileri sürülerek kenevire, “Ölüm Bitkisi” demişler ve üretiminin başta ülkemiz olmak üzere birçok ülkede yasaklanmasını sağlamışlardır. 

Öyle ki, kenevirin, insanın sağlığından,  insan hayatını devam ettirmesine, hayatın kolaylaştırılmasından ekonomik güce ulaşılmasına varıncaya kadar onlarca çeşit faydası ve vazgeçilmez bir endüstriyel bitki olduğunun bilinmesine rağmen,  küresel baronlarının etkisi ile bu bitki yasaklanmıştır. 

Bu bitkiye yakından baktığımızda insan ve ülke hayatının nasıl vazgeçilmez bir parçası olduğunu görürüz;

-Öncelikle bu bitkinin,  vücudun temel ihtiyaçları olan, fosfor, potasyum, sülfür, magnezyum, kalsiyum, demir ve çinko içermesi, 

-İçindeki yağ asidi, kanser tedavisinde, kemoterapi ve radyasyonun azaltmakta kullanılması,

-Romatizma, astım ve sara olmak üzere, 250 hastalıkta faydalı olması,

-Doğaya en kolay dönüştürülebilen plastik üretimini sağlaması,

-İp, halat, çanta, ayakkabı şapka, araçların gövdesinin yapımı,  binaların yalıtımında kullanılması, 

-Sabundan, kozmetik ürünlere varıncaya kadar bakım ve temizlik ürünlerinde kullanılması,

-İnanılmaz şekilde bol miktarda oksijen üretmesi, ağacın yerini alması, 

-Ekonomik geliri çok büyük kâğıt yapımı, ağaçtan çok daha kısa zamanda yetişmesinin yanı sıra çok daha fazla ürün elde edilmesi,

-Ekonomik değeri çok yüksek olmasından dolayı, yüksek gelir ve kazanç sağlaması, 
Bu ve buna benzer daha onlarca faydasından dolayı kenevir bir ülke için vazgeçilmez bir bitkidir. Ve milyarlarca dolar gelir demektir.

Kenevir bilinçli ve kasıtlı olarak sadece sanki uyuşturucunun hammaddesi olarak algılanması sağlanmış ve bu gerekçe gösterilerek yıllarca birçok ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de yasaklanmış ve milyarlarca dolar kaybımızın olması sağlanmıştır. 

Kenevirden birçok alanda faydalanıldığı gibi, uyuşturucu baronlarının da olmazsa olmaz bitkilerindendir. 

Kenevirin bir türü olan uyuşturucu ve ilaç yapımında kullanılan; “medical cannabis’in”  gerekli üretim ve güvenlik denetimlerinin doğru yapılması halinde "ilaç" olarak kullanılabileceğine ve tedavi edici özelliği olduğuna şüphe yok.

Sadece Kenevirin bu türü devlet kontrolünde, devletin üretme çiftliklerinde üretildiğinde hiçbir sorun olmayacağı da aşikardır. 

Dünyada elbette küresel baronların hâkimiyetine son vermek şu şartlarda son derece güç gözükse de imkânsız değildir. Bunun için de dünyada söz sahibi olan hâkim bir güç olmak zorundasınız.  Aksi halde yöneten değil, yönetilen olursunuz. 

Başkan Erdoğan’ın kenevir ekiminin başlayacağını duyurması toplum üzerinde büyük bir sevinç yarattı. Bu,  kenevirden elde edilen ürünlerin ithalinin durması, hatta bu konuda ihracatın söz konusu olması, milli gelire milyarlarca dolar katkıda bulunması demektir. 

Kenevir üretimine hangi nedenden dolayı olursa olsun karşı çıkmak, sağlıklı bir aklın ürünü olmadığı kanaatindeyiz.  
Küresel baronların, ölüm tacirlerinin etkisinden kurtulmanın yolu, 

GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE ile mümkündür.  Kenevir üretiminin başlaması Türkiye’nin gücüne güç katacaktır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
SON YAZILAR