Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Bir olmalıyız

Bir olmalıyız

Cumhuriyet ortak değerimiz. İnanç özgürlüğüne, kılık kıyafet özgürlüğüne, yaşam tarzlarına saygılı olmalıyız. Adil olmalıyız, alışmalıyız. Birlikte yaşamı kolaylaştırmalıyız.

Bütün insanlar sanatçısı, mühendisi, işçisi, esnafı karşılıklı değerlerimize saygı duymalı, değer vermeliyiz. 
Kendinden olmayanı öteleyen, ayrıştıran birliğimizi bozmaya çalışanlara itibar etmemeliyiz.

Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde Cuma namazı kılıp, tekbirlerle, dualarla milletin meclisini açanları, o misyonu taşıyanları unutamayız. Kazım Karabekir’in sonu, her okuyuşumuzda tüyleri diken diken eden İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un cenazesi hala düşündükçe yürekleri dağlamaktadır. Ezanı Türkçe’ye çevirenler milletimizi şaşırtmştır.

Büyük imparatorluğun ve medeniyetin kurucularına komutanlara bir dönem kızıl sultan gibi sıfatlar takılarak geçmişimizle alay edilmiştir. Kendi kendimizi inkar hayranlık safhasına gelecek kadar zorlanmıştır.    

Dünyanın dört bir yanında ‘Osmanlı mutlaka gelecek’ diyerek yol bekleyenler varken birilerinin tarihimizle, inançlarımızla, geçmişimizle alay etmeleri milletimizi üzmüştür. 

Adnan Menderes’in idam sehpası, ihtilallerin izleri, inananların gözyaşının ıslaklığı hala yüreklerimizi sızlatmaktadır.

Etrafımızda ne kadar düşmanımız varsa ondan daha fazla çare bekleyen mazlum var. Onun için her sahada büyümek dünyaya örnek olmak istiyorsak seksen milyon bir olmalı, kardeş olmalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR