İsmet TAŞ

İsmet TAŞ

“Kurumuş çiçekler Ankara’da açtı”

“Kurumuş çiçekler Ankara’da açtı”

Siyaseti seven bir millet olduğumuz gerçeğini her seçimde hatırlarız. Veya birileri bize hatırlatır. Bu öyle bir sevgi ki, aşımızı, ekmeğimizi bırakır siyasetle ilgileniriz. Bize hiçbir katkısı olmadığını bile bile. Oturur devleti yönetir, hatta atamaları bile yaparız. Kişiler ve kurumlar hakkında öyle bilgilere sahip oluruz ki! dinleyen bir daha bir daha dinler, daha sonrada dinlediğinde başka bilgilere ulaşır! 
    Bu seçimlerde de aynen böyle oluyor. Belediye başkanları atıyoruz, atananları beğenip göklere çıkartıyoruz, beğenmediklerimizi yerin dibine sokuyoruz. Köy meydanlarından tutun da, evlerdeki çay sohbetlerine varıncaya kadar.
 İçimiz dışımız siyaset kokar duruma geldik. Uykusuz geceler, yorgun gözler, bitkin bedenler taşıyor olduk. Çalışma verimimiz nerede ise yüzde ellilerde. 
    Buna bir çözüm bulunur mu bilinmez ama bir şey yapılabilir! Belli bir süreliğine de olsa halk siyasetten uzak tutulabilir. 
    İşte tam da burada, sanatsal, sosyal ve kültürel faaliyetler devreye giriyor. Bu anlamda Sivil Toplum Kuruluşlarımıza çok büyük görevler düşünüyor. Ama maalesef bazı STK larımız kendilerini siyasetin girdabından kurtaramıyorlar. Halkı peşlerinden sürüklemeleri yetmiyormuş gibi, bir de siyasete müdahale ediyorlar. 
    STK larımızın en önemli görevlerinden biri de, halk ile iç içe olmak ve onlara gerçek ve doğru bilgiler vererek siyasetin çirkin, riyakar yüzünü göstermek, dürüst siyaseti anlatmak, üzerlerinde bulunan stresi, yorgunluğu bıkkınlığı atmalarını, ve siyasetten kısmen de olsa uzaklaşmalarını sağlamaktır. 
    Bu bağlamda, Ülkemizin en büyük STK larından bir olan, İç Anadolu Birliği  üzerine düşeni en iyi şekilde yapmanın gayreti içinde. Son birkaç ay içerisinde yapmış olduğu etkinliklerle, siyasete zaman zaman, “Nokta” koymuş, halkımıza en güzel faaliyetler sunarak onların üzerlerindeki stresi ve yorgunluğu alarak rahatlamalarını sağlamıştır. Haziran ve Eylül 2018 aylarında, “Yöresel Ürünler Fuarı” açarak halk ve üreticiyi buluşturmuş, ucuz ve kaliteli ürünler pazarlanmasını sağlanmıştır.
    Yine Kasım 2018 ayında, “Bana Bir Gün Ayır” sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yapılan etkinlikle, çocuklarımızla yüzlerce insanı buluşturmuş, onlara, hoş, huzurlu, mutlu, eğlenceli, bir o kadarda anlamlı bir gün geçirmelerini sağlamıştır.  
    Aralık 2018 ayına gelindiğinde, İç Anadolu Birliği, 03-09 Aralık 2018  tarihleri arasında açık kalacak olan,  Ankara Zafer Çarşısı Büyükşehir Belediyesi  Güzel Sanatlar Galerisinde, Mehmet Akif Işık Koleksiyonundan,  “Kurumuş Çiçekler Ankara’da Açtı” isimli sanatsal  ve kültürel bir etkinlikle, gönüllere ve yüreklere su serpmiş, insanımızın duygusal bir yoğunluk yaşamalarını sağlamış, onların  uzak diyarlara gitmelerini neden olmuştur.  
    Serginin açılışı, İstiklal Marşı ve saygı duruşu akabinde yapılan konuşmalardan sonra, muhteşem iki gösteriye sahne olmuştur. Birincisi, değerli ilahiyatçı Mehmet Canpolat Hocamızın sunduğu eşsiz ilahiler eşliğinde semazenlerimizin yaptığı sema gösterisi ve Hocaların hocası, Azerbaycan Halk Dansları duayeni Derya Akdemir Hoca’nın sunduğu, “Azerbaycan Halk Dansları” gösterisi çok büyük bir ilgi ve beğeni ile, büyük bir alkış aldı. Kalabalık nezih bir davetli topluluğu huzurunda yapılan muhteşem bir açılışla yapılan sergi, halkımızın beğenisine sunulmuştur. 
Yıllarca büyük bir sabırla, ülkemizin değişik coğrafi yörelerinden ve balkanlardan toplanan çiçekler, kurutularak bu günlere gelmesi sağlanmış ve halkımızın estetik olarak gözlerine ve duygularına hitap etmenin ötesinde, “Tarihe Bir Yolculuk” yapmalarına neden olmuştur. 
    Bir vatandaşımızın,” Nihayet Siyasetin Ağdalı Havasından Kurtularak Muhteşem Bir Çiçeklerin Dansını İzleyerek Kendimize Geldik” sözleri her şeyi anlatıyordu. Yüzlerce teşekkür, büyük bir muhabbetle bakılan bakışlar, “Son Derece Doğru Bir Şey Yaptınız” derce sineydi. 
    İlki İstanbul Topkapı Sarayında, ikincisi Ankara Büyükşehir Belediyesi Güzel Sanatlar Galerisinde açılan, “Kurumuş Çiçekler Ankara’da Açtı” Sergisi, bu boyutta dünyada ilkler arasındaydı. Sergiyi gezenler, şaşkınlıklarını ve sevinçlerini gizleyemiyorlar İki yüze yakın tabloyu tek tek inceleyerek kurumuş çiçeklerle ilgili bilgi alıyorlardı. 
 Serginin altı gün devam edeceği duyuruldu.  
    Bu serginin açılışında başta İç Anadolu Birliği olmak üzere, değerli sanatçı Mehmet Akif Işık’a, Mehmet ve Derya Hocalarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. 
    Dileğimiz ve duamız, sanatsal ve kültürel etkinliklerin devamlılığıdır. Unutmayalım ki, sanat, “İdeojinin estetik hüviyet kazanmasıdır.”
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
SON YAZILAR