Şule Erciyas

Şule Erciyas

Kutlu Doğum Haftası Mevlid Kandili   

Kutlu Doğum Haftası Mevlid Kandili   

Hz Muhammed (S.A.V) Efendimiz son peygamber olarak Cenabı Hak tarafından bütün insanlara Peygamber olarak gönderilmiştir. Bizler bildiğimiz üzere Peygamberimizin ahlakı, hoşgörüsü, dürüstlüğü ve daha birçok durumlarını bilmekteyiz. Peygamber Efendimizin doğumunu kutlamak O’nu unutmadığımızı halen bizimle birlikte olduğu kalplerimizde, aklımızda olduğunu bilmemiz gerekmektedir. 
Mevlid Kandili'ni kutlamak bizlere hem ilim yönünden hem de akli yönden İslam dinini anlamada yardımcı olacaktır. Yüce dinimiz İslam huzurlu ve mutlu dünyanın en büyük hayat kaynağıdır. 
Mevlidi Türk kültürünün sağlam bir mesnedi milletimizi birlik ve bütünlük içinde aydınlık geleceğe taşıyacak sağlam bir gelenektir. Hafta boyu uğraşılan gaye Peygamberimizi hatırlamak onu her daim anacağımızı bilmektir. Kutlu doğumdaki amaç o büyük şahsiyetin insanlığın huzur ve mutluluğu için getirdiği yüce mesajları insanlığa aktarma düşüncesi ile düzenlenen sosyal, kültürel ve ilmi etkinliklerin bu güne kadar oldukça büyük bir gelişim gösterdiğini söyleyebilir. 
Peygamber Efendimiz (S.A.V) bir hadisinde, “Ümmetimin içinden bana en şiddetli sevgisi olanlar, benden sonra gelip onlardan biri ehli ve malına karşılık beni görmek arzusunda olan insanlardır” buyurmuştur. Peygamberimizin doğumunu birçok mucizeler bir araya gelmiştir. Bunun sebebi biz insanlara rahmet Peygamberi olmasındandır. 
Peygamber Efendimiz için bolca salat ve selam getirelim, sadece kutlu doğum haftası olarak değil her daim dilimize, aklımıza, gönlümüze yerleştirelim. İnşallah bu yılda Hz Peygamber Efendimizin şefaatine nail olabilecek kullardan olmaya çalışalım. Peygamber Efendimizi çok anan Ahirette anılan olur. Bütün Müslümanların bu mübarek Kutlu Doğum Haftası Mübarek olsun. Selam ve Dua ile 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR