Kuzey Yıldızı'nda 'Yıldızlı Sorun'

Kuzey Yıldızı'nda 'Yıldızlı Sorun'

Ankara’nın en büyük rekreasyon alanlarından biri olan Kuzey Yıldızı’ndaki umumi tuvaletlerin bakımsız hali görenleri üzüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesince, 2014 yılında hizmete açılan Başkent’in dokuzuncu rekreasyon alanı Kuzey Yıldızı’ndaki umumi tuvaletlerin şimdiki hali görenleri üzüyor. 

Vatandaşlar, hijyenden yoksun ve bir hayli eksiği bulunan tuvaletlere bir an önce bakım yapılmasını istiyor.


MUSLUK YOK, YERLER PİS VE KAYGAN…


Kuzey Yıldızı’ndaki tuvaletler kirli, çoğunun musluğun eksik, kapıların kırık, pisuvarların hijyenden uzak, yerlerin su ile kaplı, engelli tuvaletlerinin kullanılamaz halde olduğu görülüyor.

Lavabodaki muslukların hırsızlar tarafından çalındığı iddia ediliyor. Tuvaletlerin girişindeki bazı mermerler kırık halde bulunuyor. 

engelli-tuvaleti-var-ama-kullanulamiyor.jpg


KUZEY YILDIZI’NA YAKIŞMIYOR


Başkentli vatandaşların uğrak noktası olan, yaklaşık 700 bin metrekare alana sahip Kuzey Yıldızı rekreasyon alanındaki tuvaletlerin bakımsız hali vatandaşların tepkisini çekiyor.

Ankara’da yeşil işe mavinin buluştuğu nadir alanlardan biri olan Kuzey Yıldızı’ndaki tuvaletlerin bölgeye asla yakışmadığını belirten ziyaretçiler, tuvaletlerin bir an önce onarılmasını talep ediyor. 

 

pisuvarlar-kirli-,-sensorleri-calismiyor.jpg
VATANDAŞLAR ŞİKAYETÇİ


Tuvaletlerin bir hayli kirli olmasından ve yetersizliğinden şikayetçi olan vatandaşlar, “Gördüğünüz gibi tuvaletler Kuzey Yıldızı’na hiç yakışmıyor. Hiç hijyenik değil. İnsanlar zorunlu olmasa bu tuvaletleri kullanmaz. Engelliler için yapılan tuvalet var ama orası ne yazık ki kullanılamıyor; ne musluğu var ne de klozet kapağı! Lavabolarda el yıkamak isteyen vatandaş, lavabonun görüntüsünden dolayı yıkamaktan vazgeçiyor. Sabun dahi yok. Bu tuvaletleri günde yüzlerce kişi kullanıyor onun için daha temiz olması gerekiyor. İnsanların burada hasta olması içten bile değil” dedi. 

img_3117.jpg

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.