Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Liderlere büyük görev düşüyor

Liderlere büyük görev düşüyor

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine artık sayılı günler kaldı. Yeni bir sisteme geçecek olmamızdan dolayı herkeste büyük bir heyecan var. 

***
Mübarek Ramazan Bayramı’nı geride bıraktık. Bayram boyunca bile tek gündem maddesi seçimlerdi. Sürekli hangi partinin, hangi liderin ne kadar oy alacağı ve ne yapacağı sorusu konuşuldu. Eminim ki siz de bu tartışmalara da şahit olmuşunuzdur. 

***
Siyasi parti fark etmeksizin insanlarımız tamamen bu seçimlere odaklandığını görüyoruz. Hem de hiçbir seçimde olmadığı kadar. Bu arada seçim tartışmaları arasında tatsız olayların yaşandığına da değinmek lazım. Çünkü çoğu kişi bayram günü birbirlerini seçim tartışması nedeniyle kırmaktan çekinmedi. Birbirlerinin hal ve hatırını sormak yerine kavgacı tutum tercih edildi. 

***
Bunlara ne gerek var. Neden kalplerimizi o mübarek günlerde kıralım? Demokratik bir şekilde anlaşamıyor muyuz? Çünkü siyasetteki sert tartışmalar halka da yansıdığı zaman huzursuzluk artıyor. İnsanlar, siyasi parti nedeniyle tartıştığı kişiye iyi gözle bakmıyor. Birbirini düşman olarak görenler bile var. 

***
Bu siyasi tartışmalar nedeniyle aile arasında bile büyük tartışmalar yaşandığı oluyor. Hal böyle iken siyasi büyüklerimizden istirhamımızdır lütfen daha uzlaşmacı bir dille meydanlara çıkın. Kavgacı kültürden herkes bıkmış durumda.

***
80 milyon insanımızın kutuplaşmaması için siyasilere bu noktada büyük görev düşüyor. Meydanlarda çok dikkatli konuşulması gerekiyor. 

***
Başkent’te 1+0 daire yapımını yasaklayan yeni imar yönetmeliği yayımlandı. Dünkü sayımızda emlakçıların bu karara karşı fikrini aktardık. Emlakçılar, bu yasağın fuhşu azaltacağını savunuyor. Hak vermemek elde değil. 

***
Bu konuda ben de birkaç şey söylemek istiyorum. 1+0 dairenin yapımının yasaklanması fuhşu elbette azaltır; ancak bu yasağın kısa süre sonra delineceğini düşünüyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesi bu konudaki kurnazlıklar ile ilgili de önlem almalı. Yoksa sadece o yasaklama ile kalınır.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR