Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Yaz kursları

Yaz kursları

İlk bilgi kaynaklarımız anne, baba, ebe (anneanne, babaanne) Dede doğruyu yanlışı, helali, haramı vs. öğretenler. Bu ilk aldığımız hayat dersi ömrümüz boyunca bize yardımcı, kılavuz oluyor. Bundan sonra mahalle arkadaşlarıyla büyük bir heyecanla yaz kuran kursları hayatımız boyunca lazım olan amellerimizin kılavuzu, inanç ve değerlerin yaşama gayretinde yaz kurslarının büyük payı olduğu görülüyor.
Yaz kurslarında genelde çevre çocukları geldiğinden, apartman yaşayışı ile kopan ilişkiler kurslarda tekrar oluşuyor. Amaç birliği oyun ve eğlence ortamında güven ve moralleri yükseliyor. İlerde iyi ki gitmişim dediği anlar oluşuyor.
Caminin arsa ve temelinden itibaren büyük fedakarlıkla çalışan, takip eden, genelde emekli ağırlıklı derneklerimiz caminin her konusuna hâkim, her ihtiyacını yorulmadan, usanmadan gayretle fedakârca yapan cami derneklerinden Allah razı olsun.
Caminin manevi yapısını oluşturan imam, geleceğimizin teminatı yavrularımıza yaz kurslarında inanç ve değerleri öğretmek için çırpınan yavrulara kur-an, dua sureleri akait gibi konularda öğretmeye çalışan. Hatta bazı imamlar cemaatle kurdukları bağla kurs arasında ve sonunda çocukları ödüllendirmek, islamı sevdirmek için kurs ortamını cazip hale getirmek de güzel örnekler oluyor. İmam dernek ve velilerle birlikte ödül törenleri düzenleniyor
Dernekle imamın dayanışması yaz kuran kursları eğitiminin yaygınlaşmasını sağlıyor. Camilerimiz Allah’ın evi. Orada yavrularımız da bayanlar da erkekler de olacak. Orası mevki makam, maddi ölçülerin kenara konulduğu, Allah sevgi ve rızasında birleştiği kutsal mekanlarımız. 
Peygamberimizin çocukları mescitte bulunur hatta oynarlarmış. Namaz sırasında bile bir şey demezmiş Kendimiz öğretemiyorsak, öğreten yetiştiren yaz kurslarının verimli uygulanmasına katkıda bulunmalıyız. Cemaat olarak dernek   imam    ve kurs idarecilerine yardımcı olmalıyız imam caminin dernekle birlikte ihtiyaçları için gayret ederken, Dernekle her konuda olduğu gibi kurs konusunda da imamla bir olduğundan eğitim çok daha faydalı olmasına sebep oluyor 
 “Y.M.C. A’nın anketine göre batıda gençler artık kiliselere gitmiyor, Allah’a inanmıyor ve kendilerinin eski ahlaki kurallara uymak zorunda olmadıklarını söylüyorlardı ““Amerikan gençliğinin büyük bir bölümü açıkça ne Allah ne İsa’ya ne ahirete ne de meleklere inanmadıklarını hatta artık dinin de kendilerine rehberlik yapamayacağını, söylüyordu” -Derin Tarih 75.sayı, sayfa110-111*
Kendisine, geleceğine çare olamayan, Avrupa’yı taklit, örnek alma yerine, büyük medeniyet ve ahlak abidesi bir geçmişin mirasçıları olarak bize özümüze değerlerimize yönelik gayretlerimiz çalışmalarımız yolumuzu aydınlatacaktır. Dindar gençlik geleceğimizi inşa edecektir.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR