Erkal Erdogan

Erkal Erdogan

Mantar gibi artıyorlar

Mantar gibi artıyorlar

Son zamanlarda sokaklarda caddelerde mantar gibi tütüncüler çıkmaya başladı. Bilinen adıyla 'Tobacco Bayi' diyebiliriz. Fakat öyle çok artıyorlar ki hemen hemen her caddede 2 3 tane bulunmaya başladı. Üstelik vatandaşın rağbeti de maalesef bu dükkânlara fazla. Fakat bunların gerekli denetimleri yapılmakta mıdır? Bugün büyük marketlerde 18 yaş altındakilere sigara satışı kesinlikle yasaktır. Peki, bu kural bu tütüncülerde de uygulanmakta mıdır? Ayrıca çocukların yanı sıra satılan ürünlerin koşulları ne durumdadır. Sigara sağlığa zararlıdır evet ancak bir de üzerine iyi üretilmemiş kalitesiz malzemelerden oluşan sigaralar bayilerde var mıdır? Gerek belediyelerin gerekse kurum görevlerinin bu konuya eğilmesi mutlakıyetle şarttır. 

VERMEYİN

Trafik lambalarında cam silen çocuklara, sokakta yanınıza gelerek isteyen çocuklara, restoran etrafında mendil satmak için gelen çocuklara lütfen ne olur sigara vermeyin. Vermeyin ki her zaman bulacağını düşünüp cesaretlenip daha çok içmesin. Vermeyin ki daha o çocuk ciğerleri şimdiden ziftle kaplanmasın. Sizler ne kadar da iyilik yapıyorum düşüncesiyle o sigaraları uzatsanız da bunun çok büyük bir kötülük olduğunu biliniz. Hatta sizden sigara isteyen çocuğa da yaşını sorarak ona istediğini veremeyeceğini söyleyin. Cesaretini kırın lütfen ama lütfen. Bir toplum geleceğini eliyle zehirlememeli zehirleyemez.

İYİ ÖNERİ

Birkaç gün önce TESK Başkanı Bendevi Palandöken bir açıklama yaptı. Türkçe tabelalı dükkânlara ayrıcalık yapalım dedi. Onlara destekte bulunalım ve insanları da buna teşvik edelim dedi. Çok isabetli ve geç kalınmış bir sıkıntıya da parmak bastı. Evet, neredeyse dilimizde bir dükkân ismi yok. Annelerimiz babalarımız dükkânların ismini söyleyemez olmuş. O dükkânın dışarıdan ne olduğunu dahi anlayamıyor. Bu olur mu? Olmaz. O yüzdendir ki bu çıkış çok önemlidir yetkililerin bunu mutlaka dikkate alması gerekir. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR