Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Marka değeriymiş gibi görünmeye çalışmak

Marka değeriymiş gibi görünmeye çalışmak

Çoğu insan teknolojinin gelişmişliği ve bunun faydalanabilirliği açısından elbette sosyal medya ortamına ayak uydurmaya çalışıyor. Ayak uydurmaktan ziyade içerisine düşerek birebir bunu yaşıyor ve onaylıyor.
Reklamların havada yüzdüğü sosyal medya programlarının sayesinde kişileri kimse bilmezken, ünlü bir şahsiyet er kişisi gibi algılanıyor. Günümüzde kullanılan sosyal medyanın değerlerinin bir hayli fazla olması elbette bu yolun büyük bir payını karşılamaya yetiyor. İnsanın yaşı kaç olursa olsun, fenomen olmak ve olmuş kişiler arasında kendine yer bulabiliyor. Takipçi ve beğeni sayılarının haddi hesabı olmayan kalabalık hesapların içerisinde paylaşılan gönderilerin reklam analizlerine bakıldığında yüksek rakamlar kendine yer buluyor.
Bizzat kendimden örnek verecek olursam Instagram hesaplarımın tamamı baz alındığında 25 bin civarı büyük bir rakam açığa çıkıyor. Yalnız yazarlık dışında bu sosyal medya hesaplarımı kullanmadığım için herhangi bir reklam geliri almıyorum. Ama bunu para mevzusuyla buluşturmak isteyen yüzlerce marka kapımı çalıyor.
Bu ve bunun gibi örneklerin sadece amacı para kazanmak ve reklam geliriyle kendi mesleğini oluşturması kafa kurcalıyor. Örneklerin faydalı olması sorun olmuyor elbette ama çirkin reklamlar yüzünden yüzlerce insanın rezil edilmesi bunun dezavantajı olarak bizi karşılıyor. Sosyal medya hesabını sadece jön isim gibi kullanan arkadaşların bu amaç doğrultusunda biraz daha yavaş olmasını ve gelecek açısından daha iyi sonuçlar doğuracağının kanaatine varıyorum.
Yanlış örneklerinin karşımıza çıktığı sosyal medya hesaplarının kullanılabilirliğini elbette azaltamayız. 10 yaşında bir çocuğun bile bu devirde yüksek bütçeli bir telefona sahip olduğunu düşünürsek. Örneklemeler bizi zora sokabilir.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR