MEB, ailelere yönelik eğitim programları hazırladı

MEB, ailelere yönelik eğitim programları hazırladı

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve UNICEF iş birliği ile öğrencilerin gelişim dönemlerine göre sosyal duygusal becerilerini desteklemek amacıyla ailelere yönelik eğitim programları hazırlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı "Sosyal Duygusal Becerilerin Geliştirilmesi" projesi kapsamında programlar hazırladı. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerinin velilerine farkındalık kazandırmak amacıyla düzenlenen programlar, grup çalışmalarının yapılacağı velilere yönelik psikoeğitim programları, bireysel çalışmaların yapılacağı velilere yönelik ise sosyal duygusal becerilerin gelişimini destekleyen bireysel müdahale programları şeklinde oluşturuldu.

meb-ic.jpg

Programlarda sosyal duygusal becerilerin geliştirilmesi ile çocukların ve yetişkinlerin duygularını yönetme, hedefleri doğru belirleme, etkili öğrenme, empatik davranma, olumlu ilişkiler kurma ve karar vermeye yönelik bilgi, tutum ve beceri kazanmaları hedeflendi.

AİLELER YENİ ANLAYIŞLAR KAZANACAK

Programlar ile ailelerin öğrenme sürecini deneyimleme ve keşfetmeleri, yeni anlayışlar kazanmaları, öğrenmeleri için sorumluluk almaları, öğrendiklerini içselleştirmeleri ve hem kendi yaşamlarına hem de çocuklarına aktarabilmeleri desteklenecek.

meb.jpg

Programlar Öğrencilerin Sosyal Duygusal Becerilerini Desteklemeye Yönelik Aile Farkındalık ve Psikoeğitim Programları ve Öğrencilerin Sosyal Duygusal Becerilerini Desteklemeye Yönelik Aile Müdahale Programları olarak ikiye ayrılacak.

Kaynak:Ayça Yaslı/gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.