MEB duyurdu: Velilerin okula girişlerine kısıtlama getirildi

MEB duyurdu: Velilerin okula girişlerine kısıtlama getirildi

Okullarda velilerin öğretmenlerle görüşme zamanlarını düzenlemek amacıyla yeni bir uygulama hayata geçiriliyor. 25 Mart’ta uygulanmaya başlanacak sistem velilerin randevu almasını zorunlu hale getirecek.

Okullarda velilerin öğretmenlerle görüşme zamanlarını düzenlemek amacıyla yeni bir uygulama hayata geçiriliyor. 25 Mart’ta uygulanmaya başlanacak sistem velilerin randevu alarak öğretmenleriyle görüşmelerini planlamalarına olanak sağlayacak.

2.jpg

RANDEVU SİSTEMİ BAŞLIYOR

Yeni uygulama kapsamında okul internet siteleri üzerinde çalışacak bir randevu sistemi geliştirildi. Okul yöneticileri öğretmenlerin randevu saatlerini belirleyecek ve boş zaman dilimlerini sistem üzerinden güncelleyecek. Veliler e-devlet’ten sisteme giriş yaparak öğretmenlerin zaman çizelgesindeki boş olan saatler için randevu talebinde bulunabilecek.

Randevu talepleri için belirlenen süre randevu alınacak haftadan önceki cuma günü öğlene kadar olacak. Öğleden sonra ise okul yönetimleri öğretmenlere randevu saatlerini iletecek. Veliler okul web sitesi üzerinden giriş yaparak randevu taleplerini oluşturabilecekleri gibi aktif ve eski randevularına erişip gerektiğinde iptal işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Veli randevu sistemi 25 Mart 2024 tarihinden itibaren okul web sitesi üzerinden erişime açılacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.