MEB'den sürpriz karar: Okullarda teneffüs süresi değişti

MEB'den sürpriz karar: Okullarda teneffüs süresi değişti

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Milli Eğitim Bakanlığı, okullardaki teneffüs süresinde değişikliğe gitti. Karar doğrultusunda teneffüslerden birinin süresi uzatıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'e göre sürpriz karar alındı.

OKULLARDAKİ TENEFFÜS SÜRESİ DEĞİŞTİ

Yönetmeliğe göre, öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlanacak.

tenefus.gifİLK DERSE GİRİP DİĞERLERİNE GİRMEZSE...

Düzenlemeyle birlikte devamsızlıklar için de yeni kararlar alındı. Böylece okula gelmeyen, bir derse girdiği halde bir veya daha fazla derse özürsüz olarak girmeyen öğrencinin durumu velisine bildirilecek. Devamsızlığın 5'inci, 10'uncu ve 15'inci günlerinde bildirim yapılacak.

SINIF GEÇMEK İÇİN 70 PUAN ŞARTI

Okullarda sınıf geçme şartı da değişti. Daha önce 45 olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için 70'e, diğer dersler için 50'ye yükseltildi.

Geçme puanının altında puan alan öğrencilerin sınıf geçme ya da kalmalarına şube öğretmenler kurulunda karar verilecek.

Ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında ödül alınmasına ilişkin ölçütler, Türkçe dersi için 70 ve diğer dersler için 50 puan ortalaması göz önüne alınarak güncellendi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.