Meclis'te gündem yoğun: Yeni anayasa mesaisi

Meclis'te gündem yoğun: Yeni anayasa mesaisi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu hafta gündem yoğun. Yeni anayasa için görüşmeler başlayacak. Ayrıca fahiş fiyatlara karşı kanun teklifinin de Meclis'e gelmesi bekleniyor. İşte detaylar...

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) gündemi bu hafta yoğun. Yeni anayasa için ilk görüşmeler, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından yapılacak. Parti gruplarını ziyaret edecek olan Kurtulmuş, anayasa için görüşmeler gerçekleştirecek.

GENEL KURUL'DA YASA TEKLİFİNE DEVAM EDİLECEK

Meclis Genel Kurulu'nda enerji alanındaki yasa teklifinin görüşmelerine devam edilecek. Teklif, yerli üretim ve ithal doğal gazın Türkiye'de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilmesini içeriyor. Düzenlemeye göre; kıyı ve sahil şeritleri hariç olmak üzere denizler ve göllerde yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulabilecek.

FAHİŞ FİYAT MECLİS GÜNDEMİNDE

TRT'nin haberine göre Meclis gündemine gelmesi beklenen önemli yasa teklifleri de var. Onlardan biri Ticaret Kanunu'nda yapılacak düzenleme olacak.

Yaklaşık 20 maddeden oluşması öngörülen teklifte, fahiş fiyat artışı yapan işletmelere verilen idari para cezalarının artırılmasına ilişkin düzenleme de yer alacak. Ayrıca işletmelere kapatma yaptırımı getirilmesi de Meclis'teki görüşmeler sırasında tartışılacak.

Bu hafta Meclis Başkanlığı'na sunulması planlanan diğer teklif, Milli Savunma Bakanlığının teşkilat yapısındaki değişiklikleri içeriyor.

SALI VE ÇARŞAMBA GRUP TOPLANTILARI OLACAK

Liderler de bu hafta Meclis kürsüsünden milletvekillerine hitap edecek. Salı ve Çarşamba günü partilerin grup toplantıları düzenlenecek.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.