Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Mehmet Özhaseki Ankara'yı alır mı?

Mehmet Özhaseki Ankara'yı alır mı?

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yerel seçim adaylarına göre Ankara'da Özhaseki dedikoduları başladı.

AK Parti karşısına Ankara'da diğer partilerden hangi adayın çıkacağı henüz belli olmamışken AK Parti'nin seçimi alacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Özhaseki'nin Çevre Bakanı olduğu dönemde yaptıkları ve hizmetlerinin eşleştirme yapılarak Ankara'ya yakışacağı ifade edilen projeleri ve yarıda kalan projeleri sonlandırabileceği ve bu projeleri kullanıma açabileceği belirgin durumda bulunuyor.

Ancak Özhaseki'nin diğer partilerin adaylarına karşı nasıl bir politika izleyeceği merak konusu bu açıdan Ankara'nın sağlamlaşması açısından AK Parti'nin Ankara ilçelerinden isimlerinin kuvvetli olması gereken adayları çıkarması gerekiyor.

Bilindiği gibi Mustafa Tuna'nın çalışmaları takdir edilirken siyasetin böylesine sakin isimleri bir veya daha fazla dönemlerde merkezlerde değil de, ilçe belediyelerinde görev verdirmek zorunda olduğu biliniyor.

Ayrıca Ankara'nın kulis iddialarında pek çok isim geçerken Özhaseki'nin Başkent genelinde nasıl bir izlenim bırakacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor.

Bakan Soylu'nun adı geçerken Özhaseki'nin adının açıklanması son derece şaşırtıcı değil aksine beklenen bir isim olarak bildirilmiş oldu.

Öyle ki Bakan Soylu'nun Bakanlık koltuğunu bırakmayacağına kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak kulis iddiaları ise bunu kuvvetlendirmiş denilirken yine de beklenenin olmaması Erdoğan'ın açıklamalarıyla gerçeklik kazandı.

Bakalım Mart seçiminde Ankara'nın adaylarının yarışı nasıl son bulacak. Sanırım en çok merak edilen Özhaseki'nin kaç oy alacağı değil, AK Parti karşısına hangi adayların çıkacağı olarak belirtilmekte...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR