Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Gamze Özçelik’in başörtüsü mü? Açlıktan ölen çocuklar mı?

Gamze Özçelik’in başörtüsü mü? Açlıktan ölen çocuklar mı?

Türkiye’nin hatta Avrupa’nın en genç sivil toplum kuruluşu olan Ankara merkezli Hempa Çocuk Derneği tarafından, geçtiğimiz hafta sonu Başkent’te Çocuk Hakları Zirvesi gerçekleştirildi. 

*** 

Pırıl pırıl, umut vaat eden, vizyonu açık gençlerin düzenlediği zirvede, parçalanmış coğrafyalardaki çocuk ve hakları etraflıca işlendi. Ben de hem davetli olarak hem de bir gazeteci olarak oradaydım, zirveyi yakından takip etme fırsatı buldum. Her ne kadar 3 farklı oturumda gerçekleşen 10 değerli konuşmacının sunumlarının hepsini dinleyemesem de ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen bu etkinliğe katılmaktan bir hayli mutlu oldum. 

***

Parçalanmış coğrafyalardaki çocukların neler yaşadığı hakkında o bölgeleri yakından tanıyan kişilerin ağzından dinlemek yüreğimizi de yakmadı değil. O masum çocukların nasıl şartlar altında yaşadığını duymak bile insanın inanın vicdanını sızlatmaya yetiyor. Anlatılanlar karşısında bizden km’lerce uzaklıktaki çocukların acılarını, minik bedenleriyle verdikleri ölüm-kalım savaşını ister istemez gözünüzde canlandırıyorsunuz.  

***

Zirvede anlatılanlar karşısında kendime epey bir ders çıkardım anlayacağız. O gün başka bir programım nedeniyle zirvenin sonuna kadar kalamadığımdan dolayı bir hayli üzüldüm. 

***

Çocuk Hakları Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılan ve yaptığı insani yardımlarla programda ödül almaya hak kazanan isimlerden bir tanesi de ünlü oyuncu Gamze Özçelik’ti. Kurucusu olduğu Umuda Koşanlar Derneği ile dünyadaki çocuklara yardım ulaştıran Özçelik, zirvedeki yeni görüntüsüyle herkesi şaşırttı. Özçelik ilk kez başörtülü bir şekilde görülüyordu. Haliyle bu durum insanların ve basının dikkatini çekti.  

***

Zirvede gündeme gelen tek şey ise Gamze Özçelik’in başörtüsü oldu. Magazinci haber siteleri Özçelik’in fotoğraflarından galeri yaptı, neredeyse her sitede bu haber yer aldı! Dinin emirlerine uyarak kapanmayı tercih eden Gamze Özçelik, bu tercihi nedeniyle gündemin üst sıralarına çıkarken katıldığı programda ele alınan açlıktan ölen çocuklar hakkında ise tek kelime yazılıp çizilmedi! 

***

Burada magazin kültürünün biz insanlar için ne kadar önemli olduğuna bir kez daha şahit olduk. Çocukların acı çekmesi, onların açlıktan hayatını kaybetmesi, bir ünlünün yaşantısından daha önemli ise orada durup bir düşünmek lazım. 

***

Ben isterdim ki o güzel ve anlamlı programda anlatılan yaşantılar da ulusal basında gündeme gelseydi ve büyük yankı bulsaydı; ama maalesef tercihimizi yine magazinden yana kullandık! 

Ne diyelim haydi kalın sağlıcakla… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR