Meteoroloji açıkladı: Yılın ilk günü için sağanak uyarısı

Meteoroloji açıkladı: Yılın ilk günü için sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni yılın ilk günü için hava durumu tahminlerini paylaştı. Son tahminlere göre 1 Ocak'ta yurdun bazı kesimlerinde sağanak etkili olacak.

Yeni yılın ilk günü için Meteoroloji'nin hava durumu tahminleri belli oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurdun bazı kesimlerinde sağanak yağış etkili olacak.

1 OCAK'TA SAĞANAK ETKİLİ OLACAK

Yurdun iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Konya, Kırşehir ve Mersin'in batı ilçelerinin aralıklı sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların gece saatlerinden sonra Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

hava.jpg

SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların gece saatlerinden sonra Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı sel su baskını ulaşımda aksamalar gibi dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.