Meteoroloji uzmanı korkuttu: Ankara buz kesecek

Meteoroloji uzmanı korkuttu: Ankara buz kesecek

Türkiye, yağışlı havanın etkisi altına girdi. Sıcaklıklarda da sert düşüş beklenirken Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'den korkutan uyarı geldi. Ökten, Ankara'da sıcaklıkların -21 dereceye kadar düşebileceğini söyledi.

Yeni yılın ilk günlerinde yurt genelinde yağışlar etkili oluyor. Yurdun bazı bölgelerinde kar yağışı etkili olurken sıcaklıklarda da sert düşüş bekleniyor. Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Türkiye, ilerleyen günlerde yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girecek.

ANKARA'DA SICAKLIK -21 DERECEYE DÜŞECEK

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla 'dondurucu' havalar için uyarıda bulundu.

Ökten, Ankara'da sıcaklıkların -21 dereceye kadar düşebileceğini ifade etti. Ökten, "Bu neslin görmediği hiçbir şey kalmadı demiştik. Meğerse varmış. Cumhuriyet tarihinin en soğuk ve en karlı günleri yolda olabilir. Antalya ve Adana'da bile kar örtüsü ve Ankara'da bile gece -21 dereceler mümkün" ifadelerini kullandı.

kerem.jpg

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Ankara'da 6 Ocak Cumartesi günü hava soğuk olacak. Sıcaklıkların 1 ila 13 derece arasında olması beklenirken, parçalı bulutlu yer yer güneşli bir hava olacağı tahmin ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.