Microsoft’tan dev adım: Kanserle mücadelede yapay zeka dönemi

Microsoft’tan dev adım: Kanserle mücadelede yapay zeka dönemi

Microsoft, kanserle mücadelede kolları sıvadı. Şirket, geliştireceği yapay zeka modeli ile kanser tanısı ve tedavisinde dünyaya katkı sunmayı amaçlıyor. İşte, detaylar…

Amerika’nın dev teknoloji şirketi Microsoft, devrim niteliğinde bir adım atmaya hazırlanıyor.

Dünyanın en büyük görüntü tabanlı yapay zeka modelini geliştirmek amacıyla kolları sıvayan Microsoft, dijital patoloji sağlayıcısı Paige ile iş birliği yaparak, kanser tanısı ve tedavisine önemli bir katkı sağlamayı hedefliyor.

Microsoft bu yapay zeka modelini, dört milyondan fazla kanser teşhis görüntüsü ile eğiterek, kanser türlerinin tanınmasını kolaylaştıracak. Görüntü tabanlı olacak model, kanser teşhislerini desteklemek ve doktorlara daha fazla ve doğru veri sunmak için tasarlanacak.

yapay-zeka.jpg

PAİGE İLE İŞ BİRLİĞİ

Microsoft, Dijital patoloji sağlayıcısı Paige ile iş birliği yaparak bu modeli geliştirmeyi amaçlıyor. Microsoft’un kanser ile mücadeledeki atacağı bu büyük adım, yapay zeka teknolojisinin sağlık alanında ne kadar önemli bir potansiyele sahip olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu projenin haberini alan milyonlarca kanser hastalarının umutları ise önemli derecede artmış durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.