Milli Eğitim Bakanı'ndan mülakat sözleri: Mülakatlar kaldırılmayacak mı?

Milli Eğitim Bakanı'ndan mülakat sözleri: Mülakatlar kaldırılmayacak mı?

Öğretmen alımlarında torpil uygulandığı iddiasıyla tepki çeken mülakat uygulamasıyla ilgili konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, uygulamanın devam edeceği yönünde sinyaller verdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, seçim öncesi AK Parti’nin vaatlerinden olan mülakatın kaldırılması ile ilgili konuştu. Mülakatların kalkmasına soğuk bakan Tekin, "Kendisini ifade edip edemediğini bilmediğim bir kişiye çocuğunuzu emanet edemem" dedi.

MÜLAKAT PUANI YÜZDE 50’YE DÜŞÜYOR

AK Parti’nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde CNN Türk’e konuşan Milli Eğitim Bakanı Tekin, "Kendisini ifade edip edemediğini, alan hakimiyetinin ne olduğunu bilmediğim bir kişiye çocuğunuzu emanet edemem. Yüzde yüz mülakat puanı ile atanan öğretmen var. Ben de yüzde 50'ye düşürüyorum” ifadelerini kullandı.

“KİM ALACAĞINI BİLMEYECEK”

Yeni mülakat sistemiyle ilgili konuşan Bakan Tekin, "Kendisini mülakata alacak kişilerin isim olarak kim olduğunu bilmeyecek. Üç kişilik mülakat ekibimiz kimi alacağını bilmeyecek. O da bilmediği için kime torpil yapacağını bilmeyecek. Kamera kaydı. Bir de mülakat komisyonu o an elektronik ortamda notunu verecek. Sonra müdahale etme şansının olmadığı bir düzen” dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.