Milyonlarca aboneyi ilgilendiriyor! Artık ödemeyeceksiniz...

Milyonlarca aboneyi ilgilendiriyor! Artık ödemeyeceksiniz...

Yargıtay’dan su faturalarına ilişkin emsal bir karar çıktı. Buna göre kendi taşınmazındaki bulunan bir kaynaktan su çıkaranlar kaçak su bedeli ödemeyecek.

Söz konusu karar Yargıtay 3. Hukuk Dairesi tarafından alındı. Edinilen bilgiye göre bir otel, bulunduğu bölgede kaynak suyu kullandı. Kullanım sonucu oluşan atık suyu ise atık su şebekesine tahliye etti.

Otel, bir süre sonra 2018 yılında başka bir kişiye devredildi. Belediye ekipleri tarafından ilgili otele 755 bin liralık atık su bedeli ve kaçak atık su faturası kesildi.

İŞLETME DAVA AÇTI

Yeni işletme tarafından cezaya itiraz edildi. Önceki döneme ait cezayı ödememek ve devralındıktan sonraki atık su bedelini belirlemek isteyen işletme harekete geçerek dava açtı. Yerel mahkeme ise davayı kabul etmedi; ancak istinaf tarafından devralınan tarihlerdeki atık su bedelinin ödenmesine hükmedildi.

Yargıtay 3'üncü Hukuk Dairesi de istinaf kararını onayladı. Kararda şu ifadeler yer aldı:

"Kendi taşınmazındaki kuyudan su çıkararak kullanılan kişi ve kuruluşlardan kaçak su bedeli alınamayacağı, üretilen atık suyun kanalizasyon tesislerine verilmesi halinde atık su bedeli alınabilecek."

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.