Milyonları ilgilendiriyor! Bayram sonrası gelecek 5 yeni düzenleme

Milyonları ilgilendiriyor! Bayram sonrası gelecek 5 yeni düzenleme

Meclis'in milyonları yakından ilgilendiren bayram sonrası gündemi belli oldu. Gündemi şekillendiren öne çıkan konular arasında enflasyon olduğu öğrenildi.

Türkiye yoğun bir seçim dönemini geride bıraktı. Gözler, seçim öncesi kapanan ve 1 ay kapalı kalan meclisin bayram tatili sonrası belli olan gündemine çevrildi. Yoğun bir ekonomi gündeminin olacağı mecliste, Kripto para yasası, vergi istisnaları, yüzde 25 kira artış sınırı, kayıt dışılıkla mücadele ve enerji rehberliği konuları ele alınacağı öğrenildi.

HÜKÜMETİN GÜNDEMİNDE ENFLASYON VAR

Bayramdan sonra yeniden açılacak olan meclis, yaz tatiline kadar yoğun olarak çalışmalar yapacak. Meclisin bayram sonrası yoğun gündemi belli oldu. Hükümet gündeminde öncelik enflasyon konusu olacak. Meclis ayrıca ilerleyen günlerde 5 yeni düzenlemeyle geleceğini duyurdu. Bakan Mehmet Şimşek yol haritasını çizerek şunları kaydetti:

"Kalıcı refah artışının olmazsa olmazını tek haneli enflasyon, işçinin, emeklinin ve memurun ücretlerine yapılacak zamlarla alım gücü artsa bile bunun enflasyon karşısında erimesi nedeniyle refah artışı gerçekleşemez" dedi.

GÜNDEM DE YER ALACAK 5 YENİ DÜZENLEME

Meclis'in ilk gündemi, seçim tatili öncesi komisyondan geçen enerji ve turist rehberliği alanlarında düzenlemeler içeren iki kanun teklifi olacak. Vergi istisnaları ve indirim oranları konuşulacak. Öte yandan, ikinci düzenleme, kirada yüzde 25 zam sınırı Temmuz ayında bitiyor. Bunun tekrar uzatılıp uzatılmayacağı konusu da meclis gündemine gelecek. Milyonları ilgilendiren bir diğer düzenleme ise kripto para düzenlemesi olacak. Kripto varlıklara ilişkin kanun teklifinin Nisan ayı içerisinde meclise gelmesi bekleniyor. Gelecek düzenleme ile kripto para piyasasının yasal zemine oturtulacağı bildirilirken yeni tasarı ile bu konudaki mağduriyetlerin de önüne geçilmesi planlandığı öğrenildi. Bayramdan sonra meclise gelecek üçüncü düzenleme ise vergi istisnaları ve indirim oranları olacak. Bazı vergilere düzenleme içeren kanun teklifinin Mayıs ayında gelmesi bekleniyor.

KİRA SÖZLEŞMESİ ARTIK E DEVLET'TE OLACAK

Ev sahibi ile kiracılar arasında yapılacak kira sözleşmelerinin e devlet kapısı üzerinden yapılması, bu yolla vergi kaybının nüne geçilmesi planlanırken kirada yüzde 25 sınırı da bu yasa ile yeniden görüşüleceği öğrenildi. Öte yandan, Bakan Şimşek'in ajandasında yer alan önemli 4 kritik madde şöyle:

  • Temmuz ayında emekli ve memur zammı, aralık ayında da yeni asgari ücret belirlenecek.
  • Enflasyonun beli sıkı para politikası ve koordineli maliye politikalarıyla kırılacak ve artan alım gücü korunması sağlanacak. Böylece kalıcı refah artışının temellerinin atılması planlanıyor.
  • Sürdürülebilir ekonomik büyüme için ihracat teşvik mekanizmalarının güçlendirilerek Türkiye’nin pazar payı genişleyecek.
  • Kamuda harcama kontrolü yaparak tasarruf ön planda yer alacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.