Birlik ve beraberliği pekiştiriyoruz

Birlik ve beraberliği pekiştiriyoruz

TÜGŞAV Başkent’in çeşitli bölgelerinde düzenledikleri iftarlarla şehit ve gazi aileleri ile buluşuyor. Vakfın 2’nci Başkanı Kaan Şimşek, “Amacımız onları mutlu edebilmek” dedi.

TÜGŞAV Başkent’in çeşitli bölgelerinde düzenledikleri iftarlarla şehit ve gazi aileleri ile buluşuyor. Vakfın 2’nci Başkanı Kaan Şimşek iftar programları ile şehit ve gazi aileleri arasında birlik ve beraberliği pekiştirdiklerini söyleyerek, “Amacımız onları mutlu edebilmek” dedi.

Şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı (TÜGŞAV) tarafından düzenlenen iftarda buluştu. Ulus’ta bir restoranda bir araya gelen ailelere, anneler günü hasebiyle çeşitli hediyeler takdim edildi. Vakfın kurucu 2’nci Başkanı Kaan Şimşek, Kore, Kıbrıs, Güneydoğu, 15 Temmuz ayırt etmeksizin tüm şehit ve gazi ailelerini tek çatı altında topladıklarını belirterek, “Derdimiz birlik ve beraberliği pekiştirmek. Onların dertleriyle dertlenip, varsa sıkıntılarını gidermek. Amacımız onları mutlu edebilmek” dedi.

KORE, KIBRIS, GÜNEYDOĞU, 15 TEMMUZ

Şimşek, Ramazan ayı boyunca şehit aileleri, gaziler ve gazi ailelerine verdikleri iftarların amacının birlik ve beraberliği pekiştirmek olduğunu söyledi. “Burada şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve ailelerini tek çatı altında toplayarak Kore, Kıbrıs, Güneydoğu, 15 Temmuz ayırt etmeksizin tamamını kucaklamak amacıyla bir araya getiriyoruz” diyen Şimşek, “Onların dertleriyle dertlenip, varsa sıkıntılarını gidermek amacıyla elimizden ne geliyorsa yapmak için çabalıyoruz” dedi.

turkiye-gaziler-ve-sehit-aileleri-vakfi,-tugsav,-kaan-simsek,,,-001.jpg

AMACIMIZ; ONLARI MUTLU EDEBİLMEK

Şimşek, “Geçtiğimiz anneler günü vesilesi ile de gazilerimizin ve şehitlerimizin eşleri ve annelerini bir araya getirip hediyeleşip, iftarımız açtık ve onların gönüllerini aldık. Şehit annesi olmak herkese nasip olmuyor. Bunun ağırlığı farklıdır. Bizim tek amacımız onları mutlu edebilmek. Bugün burada ağırlıklı olarak 15 Temmuz gazileri var. Haftaya ise ağırlıklı olarak Kıbrıs, daha sonra Güneydoğu gazilerimize iftar vereceğiz. Elimizden geldiğince hepsini bir arada yapmaya çalışıyoruz. Derdimiz birlik ve beraberliğin sağlanmasıdır” diye konuştu.

DOSTLUKLAR OLUŞUYOR

Vakfın Türkiye genelinde “kamu yararına çalışan vakıf” statüsünü kazanmış tek vakıf olduğuna dikkat çeken Şimşek, “Derneklerimiz var. Federasyonlarımız var. Hepsi ayrı bir koldan gaziler ve şehit ailelerimizi kucaklamaya çalışıyorlar. Bu gibi organizasyonlarda oluşan dostluklar dışarıda da devam ediyor. Birçok aile burada tanışıp, dışarıda da görüşüyor. Biz bu organizasyonları gerçekleştirdikçe bu birlik ve beraberlik artıyor”

turkiye-gaziler-ve-sehit-aileleri-vakfi,-tugsav,-kaan-simsek,,.jpg

ŞEHİTLER VE GAZİLERİN VESİLESİYLE AYAKTA

“Bu devlet bu topraklar şehitler ve gazilerin vesilesiyle ayakta duruyor. Mademki bayrak, millet, vatan, ezan için canını ortaya koyan insanlar var, bunlar bir arada olsun istiyoruz. Bedel ödemek herkese nasip olmuyor. Nasip olan insanlarda böyle bir araya geldiğinde dertlerini paylaşmaktan ziyade hatıralarını yâd ediyorlar.”

AYRIM YAPMAK İÇİN UĞRAŞANLAR VAR

“Ben de bir 15 Temmuz gazisi olarak, 15 Temmuz sürecinden sonra; biz de bu vakıf içerisinde yer alalım, gerek Güneydoğu’da gerek sınır ötesinde terör örgütleri ile girdiği çatışmada hayatını kaybedenlerle, gazi olanlarla, Kıbrıs’ta, Kore’de, gazi olup hayatını kaybedenlerin eşit olduğunu duyuralım istedik. Vakfımız olarak şehit ailelerine sevgimizi ne kadar ulaştırabilirsek o kadar mutlu oluyoruz. Bir güneydoğu gazisi ile Kıbrıs gazisinin burada kucaklaşması bize onur ve mutluluk veriyor. Gaziler arasında ayrım yapmak için uğraşan şer odaklar var. Biz bunu engellemeye çalışıyoruz.” 

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.