Muhtardan çarpıcı başıboş köpek iddiası: 1 alıyorlar 10 getiriyorlar!

Muhtardan çarpıcı başıboş köpek iddiası: 1 alıyorlar 10 getiriyorlar!

Çankaya Dilekler Mahallesi sakinleri, başıboş köpek sorunundan muzdarip. Gazetemize konuşan Muhtar Çetin Yüce, “Kentsel dönüşüm nedeniyle harabe yapılar olduğu için başıboş köpekleri rehabilite için alan belediye ekipleri 1 alıyor 10 geri bırakıyor” dedi.

Çankaya’ya bağlı Dilekler Mahallesi sakinleri, başıboş köpek sorunundan muzdarip. Ülke gündeminde başıboş köpek sorununun çözümü konuşulurken vatandaşlar konu ile ilgili sorun yaşamaya devam ediyor. Dilekler Mahallesi Muhtarı Çetin Yüce, kentsel dönüşüm sürecinde olan bir mahalle olduklarını metruk yapıların olduğunu ve bu yapılara köpek bırakıldığını iddia etti. Yüce, “Burada kentsel dönüşüm bölgesi nedeniyle yıkık ve harabe yapılar olduğu için başıboş köpekleri rehabilite için alan belediye ekipleri 1 alıyorlar geri getirip 10 bırakıyorlar” iddiasında bulundu. Mahalle sakinlerinin bu konuda mağdur olduğunu ifade eden Muhtar Çetin Yüce, vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi ve bu konuda kısa zamanda çözüme yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti.

dilekler-muh-cetin-yuce.jpg

BİR GÖTÜRÜYOR ON BIRAKIYOR

Çankaya’ya bağlı Dilekler Mahallesi Muhtarı Çetin Yüce, “Normalde bizim şikayetlerimiz üzerine belediye geliyor ve 1-2 tane başıboş köpeği alıyor. Bu başıboş köpekleri rehabilite edip aynı ortama bırakma zorunluluğu olduğu için tekrar getirip bırakıyor. Ama onlar 1-2 tane değil de 10 tane bırakıyor. Çünkü burası kentsel dönüşüm bölgesi ve yıkık ve harabe yapılar mevcut. Bu nedenle 1 alıyorlar 10 bırakıyorlar. Bu köpekler burada doğup büyüyen köpekler değil. Bu konu ile ilgili ne yapılması gerekiyorsa yapılmalı. Yasa çıkacaksa yasa çıkmalı, kanunsa kanun vatandaşlarımız mağdur durumda” diye konuştu.

ewr.jpg

ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR

Vatandaşların bu sorunun çözülmesi gerektiğini ifade eden Muhtar Çetin Yüce, “Bu sorunun bir şekilde çözülmesi lazım. Bugün Avrupa’ya baktığımızda böyle bir durum yok. Tabii ki güzel bir şekilde çözmek lazım. Onlar da bir can sonuçta fakat burada öncelik vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği olmalı. Yetkililere durumu ilettiğimizde bir sürü prosedür çıkıyor karşımıza. Hayvanın yeri soruluyor. Bu hayvan bir gün burada diğer gün başka yerde. Hemen müdahale edilmesi gerekiyor. Küçük çocuklarımız okullarına giderken korkarak gidiyorlar. Eskiden sadece akşam saatlerinde saldırgan oluyorlardı. Fakat şimdi gündüz vakti de saldırgan haldeler. Vatandaşlarımızın güvenle mahallelerinde yaşayıp gezebilmelerini istiyoruz. Bu konu ile ilgili kısa vadede çözüme yönelik adımlar atılmasını bekliyoruz” söyleminde bulundu.

fark-etmez.jpg

TOPLUM SAĞLIĞI TEHDİT ALTINDA

Muhtar Çetin Yüce, sadece güvenlik olarak değil toplum sağlığı açısından da vatandaşların tehlike altında olduğunu şöyle ifade etti:

“Bazı vatandaşlarımız bu hayvanları beslemek için sokaklara yemekler ve mamalar bırakıyorlar. Bu durum çevrede hem kirliliğe neden oluyor hem de çürüyen gıdalar toplum sağlığını da tehdit ediyor. Başıboş köpekler parklarda ve boş arazilerde geziyor. Buralara yaptıkları dışkılar da o parka çayını içmeye gelen, çocuğunu oynatmaya gelen veya arkadaşları ile sohbet etmeye gelen vatandaşlarımızın sağlığını tehdit ediyor.”

dsaf.jpg

“VATANDAŞLAR İKİYE AYRILDI”

Mahalle sakinlerinin başıboş köpek sorunu hakkında ikiye ayrıldığını ifade eden Muhtar Çetin Yüce, rahatsız olan vatandaşların da hayvanları sevmelerine rağmen rahatsız olduklarını belirtti. Yüce, “Bu köpekleri beslemek isteyenler de var sevip de rahatsız olanlar da var. Vatandaş seviyor ama rahatsız tabii ki. Evinin civarında 15-20 tane köpek geziyor. Her görüşe tabii ki saygımız var fakat burada vatandaşlarımızın mağdur olmaması bizim görevimiz. Vatandaşlar bu konuda ikiye ayrılmış durumda. Bu nedenle aslında çok fazla müdahale de edemiyoruz. Hayvansever vatandaşlarımız kötü bir şey yaptığımızı sanıyor ve tepki gösteriyor” şeklinde konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.