Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Mültecilerden askerlik başvurusu

Mültecilerden askerlik başvurusu

Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı’nın TSK ve ÖSO güçlerince devam ettiği biliniyor. Bununla beraber Türkiye'den bir yaygara aldı başını gitti. Askerliğini yapmış, tecil ettirmiş, muaf olan vatandaşlardan hep tek ses çıkıyor. Türkiye neden Afrin'de Suriyeli mülteciler askere gitsin. Bu kadar kolay olmamalı.
Şikâyet ettiğiniz konum kadar hangi konumda bulunduğunuzda önemli elbette. Bununla beraber Özgür Suriye Ordusunun TSK tarafında yer alması ve barış gücü sağlanmasına yönelik olarak operasyonlarına devam ediyor. Bugün gündemi takip ettiğim kadarıyla gördüm ki; sayısı pek fazla olmasa bile yüreği mert Suriyeli kardeşlerimizin askerlik başvurusunda bulunduğu görüldü. Pek çok sitede manşet olarak atılan bu haberden sonra askerlikten muaf edilmek için çaba içerisine giren kardeşlerim ne halde çok merak ediyorum doğrusu.
Bunun amacı bu olmamalı. İnsanlığı ve insanları tanımak ne için yaşadığımızı unutmak bunu amaçlamıyor elbette. Bununla beraber daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi Çanakkale cephesinde savaşan Halepli, Suriyeli vatandaşlarımızın olduğunu ve şehit mertebesine ulaşarak şehitlikte mezarlarının olduğunu, gidip gezilerek ziyaret edilmesini istiyorum.
Hani diyorsunuz ya Suriyeli ülkemden gitsin. Askere alınsın. Bugün siz Suriyeli konumunda bulunsanız. Emin olun. Ne ABD, ne Putin ne bir başkası kucak açardı. Gidebilecek kardeş ülkemiz yok. Azerbaycan gösteriliyor. Azerbaycan bu konuda avantajlı değil nereye gidiyorsunuz. İşgücü kapsamını geçtim, geçim bütçesinin kaç rakamlarında seyrettiğini açın bir okuyun.
Bugün mültecilerden askerlik başvurusu gelmesini ben çok olumlu karşıladım. Ancak o askerlikten muaf edilmek için çeşitli bahaneler üretenlerinde bu konuda olumlu olmasını istiyorum. Şikâyeti olan varsa mailden yanıtlasın görüşelim. Doğruların canı var.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR