Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Mustafa Tuna'dan ortak akıl mesajı

Mustafa Tuna'dan ortak akıl mesajı

Başkent Ankara'nın yeni kaptanı Mustafa Tuna oldu. 
İki dönemdir Sincan Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra Melih Gökçek'in istifasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine getirilen Tuna, ilk açıklamalarıyla bir hayli dikkat çekti. 
Adaylığının netleşmesinin ardından Başkan Tuna'nın mikrofonlar karşısındaki ilk dikkat çeken sözleri şunlar oldu: "İnşallah bu göreve layık olmak üzere hep beraber çalışacağız. Bugüne kadar emeği geçen değerli başkanlara ve özellikle de Melih Başkan'a, hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Onun tecrübelerinden istifade ederek, inşallah önümüzde daha güzel hizmetlere vesile olacağına inanıyorum. Hepinize desteklerinizden dolayı teşekkür ederim. Sağ olun, var olun."

Yeni başkan Mustafa Tuna, Ankara'ya hizmet konusunda Melih Gökçek ile her zaman görüşebileceğinin sinyalini verdi aslında bu sözleri ile. Tuna, bana göre önümüzdeki günlerde Gökçek ile görüşeceği zaman çıkabilecek birtakım dedikoduların önüne de geçmeye çalıştı. 
İster istemez bu süreçten sonra öküzün altından buzağı çıkarmak isteyen çok olacaktır! 
Başkan Tuna'ya da hak vermek gerekir ki 500 bin nüfuslu Sincan'dan 5 buçuk milyonluk Ankara'ya başkanlık etmek zor olsa gerek. Tuna, Büyükşehir'e adaptasyon sürecinde Ankara'da 23.5 yıl belediye başkanlığı yapmış Melih Gökçek'e illaki bazı konularda danışacaktır, ondan fikir alacaktır. 
Devam eden projeler açısında da bu görüşmeler gereklidir. Bakıyoruz ki Ankara genelinde çok büyük projeler devam ediyor. Bu projelerin mimarı Melih Gökçek'ten alınan fikir, o projelerin bitmesine de yardımcı olacaktır. 
***
Tuna, başkan olarak yaptığı ilk konuşmada ise “Akıl bedava; benim herkesin aklına ihtiyacım var. Ortak akılla güzel hizmetlere vesile olacağız” dedi. 

Tuna bu sözleri ile "Ben yaptım oldu" anlayışına karşı çıkacağını, her fikri önemseyip Ankara'nın faydasına olan her projeye kucak açacağının mesajını verdi. 

Mustafa Tuna'nın bu süreçten sonra Ankara'yı nasıl yöneteceği inanın çok meral ediliyor. Açık konuşayım Mustafa Tuna'nın Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bir hayli zorlanacağını konuşan kadar, bu işin üstesinden ustalıkla geleceğini konuşan Ankaralı da var. Zaman her şeyi gösterecektir. 

Buradan Ankara'nın yeni başkanı Mustafa Tuna'ya başarılar diliyorum. Allah yüzünü kara çıkarmasın inşallah.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR