Neşet Ertaş filmine ailenin tepkisi sürüyor: Mustafa Uslu’ya dava açtılar

Neşet Ertaş filmine ailenin tepkisi sürüyor: Mustafa Uslu’ya dava açtılar

Neşet Ertaş filmine ailenin tepkisi sürüyor. Ertaş’ın çocukları ve diğer aile üyeleri Yapımcı Mustafa Uslu aleyhine dava açtı. İkinci duruşması 16 Aralık’ta görülecek olan davada, aileye, Ertaş’ın yakın arkadaşı yazar Bayram Bilge Tokel de destek veriyor.

Bozkırın tezenesi, merhum Halk Ozanı Neşet Ertaş'ın hayatı Mustafa Uslu tarafından filme çekilmek istenirken, ailesinin tepki ve itirazları sürüyor. “Garip Bülbül Neşet Ertaş” adlı Neşet Ertaş filminin yapımcılığını Mustafa Uslu üstleniyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Ömer Faruk Sorak oturuyor. Filmin senaryo yazarı ise Prof. Erol Parlak olarak ilan edildi. Ancak ilk günden itibaren Neşet Ertaş’ın aile üyeleri olan Nigar Leyla Ertaş, Döne Ertaş, Hüseyin Ertaş ve Canan İlhan, sözkonusu filme tepki gösteriyor. Neşet Ertaş’ın sağlığında böyle bir şeye müsaade etmediğini, vasiyeti bulunduğunu belirten aile üyeleri, bu konuda kendilerinden izin de alınmadığını söylüyor. 

VASİYETİ VAR: MÜSAADE ETMİYOR

Daha önce yaptıkları ortak açıklamada “Öncelikle belirtelim ki, Neşet Ertaş’a hayatta iken defalarca bu tür teklifler gelmesine rağmen, kendisi ile ilgili sadece belgesel yapılmasına rıza göstermiş, sinema filmi konusuna asla müsaade etmemiştir” diyen aile üyeleri, yapımcı Mustafa Uslu'dan şikayetlerini sürdürüyor. 

Ailenin Mustafa Uslu’dan şikayetiyle açılan davanın önceki gün duruşması yapıldı.  Uslu’nun katılmadığı duruşmaya Neşet Ertaş'ın çocukları ile Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve arkadaşları katıldı. Ailenin avukatı çıkışta yaptığı açıklamada ''Neşet Ertaş, 40 kiloya düşmüşken dördüncü evre kanser hastasıyken kitap için evine gelinip alınmış bir imza var. Doktor raporu olmadan 74 yaşındaki kanser hastasından alınmış bir imza. Kitaba dayalı film çekiyoruz diyenler aslında temelden dayanıksız kalacaklar'' diye konuştu. 

neset-ertas-filmi-mustafa-uslu-cocuklari-dava-unal-kaya.jpg

TAMAMEN PARA KAZANMA AMACIYLA YAPILDI

Neşet Ertaş'ın çocukları, daha önce de filmin vizyona girmemesi için ihtiyati tedbir kararı talebinde bulunmuşlardı. Neşet Ertaş'ın ailesi, yazar Prof. Dr. Erol Parlak'ın 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' adlı kitabının merhum babalarının isteği dışında yazıldığını açıklamışlardı. Ailenin avukatı Çapkın, şunları söyledi: "Neşet Ertaş'ın arzu edilmeyen sahnelerinin yer aldığı, rızası olmadığı halde evlatlarının eşinin karakterlerinin yer aldığı haksız bir film. Para kazanma amaçlı bir film olduğu bu sebeple vizyona girmemesi talebimiz var. Adalet Neşet Ertaş'a küsmeyecek. Karşı taraf 'Aileden izin yok benim böyle de bir izne ihtiyacım yok' diyor. Filmi kitaptan uyarladığını söylüyor ama Erol Parlak'ın kitapla alakalı aldığı izin de geçersiz. Onunla alakalı açmış olduğumuz bir dava var." 

YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ…

Avukat ayrıca "Neşet Ertaş, 40 kiloya düşmüşken dördüncü evre kanser hastasıyken kitap için evine gelinip alınmış bir imza var. Doktor raporu olmadan 74 yaşındaki kanser hastasından alınmış bir imza. Kitaba dayalı film çekiyoruz diyenler aslında temelden dayanıksız kalacaklar. Kaldı ki o izinde kitabın filmleştirilmesine dair bir karar yok. Karşı tarafın amacı dava devam ederken filmi bitirip vizyona girmesi için oldu bittiye getirmek" dedi. 

neset-ertas-filmi-mustafa-uslu-cocuklari-dava.jpg

BAYRAM BİLGE TOKEL’DEN AİLEYE DESTEK

Bu arada, duruşmaya Neşet Ertaş’ın en yakın arkadaşlarından olan Yazar Bayram Bilge Tokel de katıldı. Tokel, Ertaş’ın aile üyelerine destek verdi. Duruşmada Dünya Kırşehirliler Dernek Başkanı Ünal Kaya da hazır bulundu. Kaya da aileye destek verdi. Grup çıkışta birlikte fotoğraf verip, şu açıklamayı yaptı:

"BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ"
Neşet Ertaş AİLESİNİN
Bugün Haklı Davalarında Neşet Ertaş'ın VASİYETİNE Sahip çıkarak, Uydurmaca senaryo ile çekilen Neşet Ertaş Filminin Davası için İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde bulunduk.
Dava 16 Aralık 2022 tarihine ertelendi. 
Dava için Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş kızları Canan Ertaş, Döne Ertaş Avukatları Uğur Çapkın ve Avukatlar, Sanatçılarımız Bayram Bilge Tokel, Tahir Uçar, Harun Culha, Erkut Özkan, Aka Gündüz ve Sanatçı, Gazeteci Yazar Dünya Kırşehirliler Dernek Başkanı Ünal Kaya olarak şahsım oradaydık Ertaş Ailesinin Haklı Davasınında sonuna kadar yanlarındayım. 
Bu tarihi davada Ailemizi yalnız bırakmayan iş dünyasına, Stk yöneticilerimize, Kurum Müdürlerimize, Avukatlar ordumuza, şehir dışından katılan bütün hemşehrilerimize teşekkür ederiz.
Saygılarımızla.”


Gazeteilksayfa.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.