O partide Mansur Yavaş istifası

O partide Mansur Yavaş istifası

Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Hakan Tokaç, partisinin Ankara’da Mansur Yavaş’ı destekleme kararının ardından istifa ettiğini duyurdu. Tokaç, parti içerisindeki Erdoğan düşmanlığının ilkelere zarar verdiğini kaydetti.

Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Hakan Tokaç, parti tarafından Mansur Yavaş'a destek verilmesi kararının ardından istifa ettiğini duyurdu.

Gelecek Partisi'nin yaptığı açıklamada, "Başkentimize sağladığı hizmetlerle takdir toplayan Mansur Yavaş'ı destekleme kararı alındığı" belirtilmişti. Tokaç, Yavaş'a destek vermeye karşı çıkarak parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

2.jpg

İSTİFA AÇIKLAMASI

Tokaç açıklamasında, partinin iç işleyişi ve ilkesel kararların uygulanmaması, yapılan eleştirilere ve önerilere kulak verilmemesi gibi sebeplerle istifa ettiğini ifade etti. Kendisinin partiye emek verdiğini ancak yaşanan aksaklıklar ve partinin yönetim anlayışındaki sıkıntılar nedeniyle istifa etme kararı aldığını belirtti.

1-001.jpg

ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI VURGUSU

Tokaç’ın açıklamasının satır başları şöyle:

“Genel seçimler sonrası CHP ile birlikte hareket edilmemesi hususunda ilkesel kararlar alınmıştır. Gelinen süreçte bu ve benzeri ilkesel kararların uygulanmadığını, partimizde yaşanan aksaklıkları, yanlışları, yapıcı eleştiri ve önerilerle, sözlü, yazılı olarak yetkili organlarımıza iletmeme rağmen, iç muhasebe, ortak anlayışında akıl ve istişare kanallarının kapalı olduğunu partinin salt Erdoğan düşmanlığına haiz muhalefet dar bir kadronun kontrolünde olduğunu üzülerek görmüş ve yaşamış bulunmaktayım.

Bu minvalde maalesef siyaseten yeterli olgunluğa ulaşmamış yöneticilerin anlayışı ve gereksiz ihtiraslardan dolayı, hiçbir zaman görev ve makam talep etmediğim gelecek partisindeki Ankara İl Başkanlığı görevimden ve parti üyeliğinden istifa ettiğimi duyuruyorum”

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.