Öğrencisi tarafından saldırıya uğrayan öğretmene 6 milyon TL tazminat ödenecek!

Öğrencisi tarafından saldırıya uğrayan öğretmene 6 milyon TL tazminat ödenecek!

Galler’deki bir okulda görevli öğretmen öğrencisi tarafından saldırıya uğradıktan sonra açtığı tazminat davasını kazandı. Mahkeme öğretmene 150 bin Sterlin (yaklaşık 6 milyon 130 bin TL) tazminat ödenmesine karar verdi.

Galler’deki bir okulda görevli öğretmen öğrencisi tarafından saldırıya uğradıktan sonra açtığı tazminat davasını kazandı. Mahkeme öğretmenin lehine karar vererek, öğrencisinin saldırısı sonucunda yüzünde, ağzında ve başında aldığı yaraların yanı sıra psikolojik travma yaşadığına hükmetti. Kararın ardından öğretmene 150 bin Sterlin (yaklaşık 6 milyon 130 bin TL) tazminat ödenmesine karar verildi.

2.jpg

SENDİKA MÜDAHALE ETTİ

Öğretmeni temsil eden sendika işverenin sorumluluğu reddetmesi üzerine duruma müdahale etti. İngiltere'deki okul müdürleri de dahil olmak üzere öğretmenleri temsil eden sendika, öğretmenin yanında yer aldı.

Sendika başkanı Dr. Patrick Roach verilen tazminatın eğitim sistemindeki ihmali gösterdiğini belirtti. Roach, her ne kadar tazminatın yaraları ve travmayı tam olarak telafi edemese de, öğretmenlerin iş yerinde güvende olma hakkına vurgu yaptı. Öğretmenlerin saygı ve güven içinde çalışma haklarının korunması gerektiğini vurguladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.