Öğretmene 25 bin liralık hediye iddiası!

Öğretmene 25 bin liralık hediye iddiası!

Hangi şehirde olduğu belirtilmeyen bir özel okulda ‘Öğretmenler Günü’ hediyesi skandalı sosyal medyayı salladı. Sınıf annesinin öğretmene 25 bin liralık hediye almak istemesi üzerine velilerin karşı çıkmasıyla annenin, velileri tehdit ettiği belirtildi.

Atatürk’ün yıllar önce öğretmenlere ithaf ettiği ve her yılın 24 Kasım günü ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlanan günde bir öğretmene 25 bin liralık hediye alma iddiası sosyal medyayı salladı. Hangi şehirde olduğu belirtilmeyen bir özel okuldaki sınıf annesinin, öğretmene 25 bin liralık hediye almak istemesi üzerine diğer velilerin bu duruma tepki gösterdiği ifade edildi. Sınıf annesinin bu durum üzerine velileri, ‘Çocuğunun ismini listeye yazmam. Katılmadığınızı da öğretmene söylerim. Bu hediye alınacak’ diyerek tehdit ettiği ifade edildi.

ogretmen-3-001.jpg

SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Eski adı Twitter olan sosyal medya uygulaması X’te skandal bir iddia gündeme geldi. 63 binden fazla takipçisi olan @Gonulje isimli bir hesapta yazılanlar insanları hayrete düşürdü. Gönül isimli hesap, özel okuldaki skandalı şu sözlerle anlattı: “Özel bir okulun ilkokul bölümünde bir sınıf annesi öğretmene 25 bin TL değerinde bir hediye almaya karar vermiş. Buna itiraz eden velileri de ‘çocuğunun ismini listeye yazmam, katılmadığınızı da öğretmene söylerim, bu hediye alınacak’ diye tehdit etmiş. Yazışmalar elimde. Yayınlamayacağım. Bu güya prestijli bir özel okul. O hediyeyi kabul eden öğretmene ayrı, o sınıf annesine ayrı ve itiraz eden velileri yalnız bırakan diğer velilere ayrı..... Parası dışında başka hiçbir şeyle var olamayan kesimden tiksiniyorum. Öğretmenler gününü iyi takip edin. Elinde koca hediye paketleriyle gelenleri takip edin. İşte bu kitle o kitle.”

ogretmen-2-001.jpg

OLAY ÇOK ELEŞTİRİLDİ

Özel okulda yaşandığı söylenen hediye olayının sosyal medyaya taşınması üzerine onlarca yorum geldi. İnsanlar, olayı eleştirerek şu tarz da yorumlarda bulundu: “‘Öğretmene çiçek gibi sembolik hediyelerin verilmesi çok önemli. Pahalı hediye kesinlikle doğru değil’, ’25 bin liralık bir hediyeyi öğretmen nasıl kabul eder, aklım almıyor’, ‘Bizim okul her sene bildirge yayımlar; hediye kabul edilemez diye. En iyi okul, veliden arındırılmış okuldur.’” Bir öğretmen ise bu paylaşımın altına şu ifadeleri yazdı: “Öğretmenliğim sırasında asla hediye kabul etmedim. Hediye istediklerini belli edenler vardı. Öğretmenler gününün okul çıkışında kucakları çiçekler ve hediyelerle dolu olarak çıkarken pek bir gururlu yürürlerdi.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.