Öğretmenlere yeni kural: "Bir eğitimciye yakışır şekilde"

Öğretmenlere yeni kural: "Bir eğitimciye yakışır şekilde"

Yeni eğitim öğretim yılına günler kala Bakan Yusuf Tekin, yeni uygulama ve kuralları duyurdu. Tekin illere gönderdiği yazıda öğretmenlerin mesleki temsil ve öğrencilere rol model olmaları için önlük giymeleri hususunda karar yayınladı.

2023-2024 eğitim öğretim yılı 11 Eylül'de başlayacak. Milyonlarca öğretmen ve öğrencinin ders başı yapacağı tarihe az bir süre kala Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim öğretim yılına ilişkin illere yazı gönderdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre öğretmenler, mesleki temsil ve öğrencilere rol model olmaları bakımından önlük giymeye teşvik edilecek. Göreve yeni başlayan öğretmenler için başta barınma ihtiyacı olmak üzere tedbirler alınacak.

"BİR ÖĞRETMENE YAKIŞIR ŞEKİLDE"

Öğretmenlerin okulda Beyaz Önlük giymeleri konusunda valiliklerin gerekeni yapmasını isteyen Bakan Yusuf Tekin, “Bir başka husus öğretmenler odası toplantılarında da dile getirilen öğretmen arkadaşlarımızın okullarda, bir eğitimciye, bir öğretmene yakışır şekilde giyinmesi açısından beyaz önlük uygulamasının yine valiliklerimizce tespit edilmesini arzu ediyoruz, bunu da genelgemizde zikrettik” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.