Okul ve derslik sayısı ikiye katlandı

Okul ve derslik sayısı ikiye katlandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye'de 2002'den bugüne okul ve derslik sayısı ikiye katlandı" açıklaması yaptı.

Beyoğlu Belediyesi tarafından hayırseverlerin katkısıyla inşa edilen 24 derslikli Hasköy Kalaycıbahçe Ortaokulu'nun temel atma töreni yapıldı. 18 ayda tamamlanması planlanan okulun temel atma törenine Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, partilerin ilçe teşkilatı, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Açılış töreninde konuşan Bakan Tekin, "Türkiye Yüzyılı'nı inşa edecek çocuklar yetiştirme idealini hayata geçirmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Fakat bu anlamda fiziki altyapı eksikliklerinin giderilmesi önceliklerimizdendir. Türkiye'nin tamamında 2002 yılına kadar var olan okul sayının 2 katı kadar okula erişmiş durumdayız. Beyoğlu'nda da öyle 2002 yılına göre öğrenci sayısı sabit olmasına rağmen okul, derslik, öğretmen sayısı ikiye katlandı. Bu dersliklerdeki öğrenci sayısının yarı yarıya azaldığı anlamına gelir. Ama eğitimin niteliğini daha da artırmak için ihtiyaç duyduğumuz altyapı bitmiyor. Biz de kendimiz sürekli bu anlamda revize ediyoruz" diye konuştu.

Bakan Tekin, "Bunu yaparken belediye başkanlarının bize destek olması lazım. 2018 sonrası İstanbul'daki eğitim ve öğretim yatırımlarına yönelik yaşanan tıkanmalarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bizimle yakın diyalog içerisinde çalışmamasının önemli bir aktör olduğunu söylememiz lazım. Dolayısıyla yeni dönemde kendi siyasi kariyerinden çok İstanbul'u ve İstanbul'un gençlerini tercih edecek bir büyükşehir belediye başkanına hep beraber sahip oluruz. Bu bizim açımızdan önemli" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.