Okullar 4 gün okul 3 gün tatil sistemine geçecek mi?

Okullar 4 gün okul 3 gün tatil sistemine geçecek mi?

Avrupa'da pek çok eğitim kurumu 4 gün okul 3 gün tatil sistemine geçmeye başladı. Bunun üzerine Türkiye'de de bu uygulamaya geçileceği konuşulmaya başlandı. Konuya ilişkin detaylar haberde...

Okulların yeni dönemde 3 gün tatil olacağına ilişkin iddialar velilerin odağı haline geldi. 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerinde okulların tatil olacağı; Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri ise eğitimin devam edeceği konuşuluyor.

Özellikle Avrupa ülkelerinde bu uygulamaya geçiş yapılması ve olumlu sonuçlar alınması Türkiye'de de bu sisteme geçileceğine dair iddiaları gündeme getirdi. Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

OKULLAR 4 GÜN OKUL 3 GÜN TATİL SİSTEMİNE GEÇECEK Mİ?

Okullar için 4 gün eğitim 3 gün tatil sistemi yeniden gündeme geldi. Sosyal medyada yayılmaya başlayan iddiaların doğruluğu da merak konusu old. Daha önce de çalışma hayatı için benzer bir sistem konuşulmuştu.

Bu sistem halihazırda Norveç'te önceden belirlenen bazı pilot okullarda denenmeye başladı. Sistemden verim alınması halinde bunun kalıcı hale gelmesi için çalışmaların yapılacağı kaydedildi. Öte yandan Türkiye'de okullarda 4 gün okul 3 gün sistemine geçilip geçilmeyeceği henüz belli olmadı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum