Olaylı maç sonrası PFDK kuralları ne diyor? Kim ne kadar ceza alacak?

Olaylı maç sonrası PFDK kuralları ne diyor? Kim ne kadar ceza alacak?

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçı, saha içinde ve sonrasında yaşanan olaylarla gündeme geldi. İşte yaşananlar ve PFDK kurallarıyla ilgili detaylar:

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçı, saha içinde ve sonrasında yaşanan olaylarla gündeme geldi.

foto1.jpg

MAÇTA YAŞANANLAR

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki mücadele, sarı-lacivertli takımın 3-2'lik galibiyetiyle sonuçlandı. Ancak maçın ardından saha içinde ve tribünlerde olaylar yaşandı.

foto2.jpg

Trabzonspor taraftarlarının sahaya patlayıcı madde ve su bardakları atmaları nedeniyle maç zaman zaman durdu. Maçın bitiş düdüğü sonrasında Fenerbahçeli oyuncuların galibiyeti kutlamak istemesiyle birlikte tribünlerin karışmasıyla arbede yaşandı.

foto3.jpg

Taraftarların sahaya inmesi ve oyuncularla arbede yaşanması güvenlik güçlerinin müdahalesini gerektirdi.

foto4.jpg

PFDK KURALLARI VE İZLENECEK SÜREÇ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaparak, temsilcileri ve devlet yetkilileri ile iletişim halinde olduklarını belirtti.

foto5.jpg

Futbolda dostluk, barış ve kardeşlik ilkelerine vurgu yaparak, yaşananların kabul edilemez olduğunu ifade etti. Soruşturmaların tamamlanmasının ardından olaylara karışanların cezai müeyyidelerle karşılaşacağını duyurdu.

foto6.jpg

PFDK'nın, saha içinde ve tribünlerde yaşanan olaylara ilişkin disiplin talimatnamesi çerçevesinde hareket ederek, taraflara cezai yaptırımlar uygulayacağı bekleniyor.

foto7.jpg

VERİLEBİLECEK CEZALAR BELLİ OLDU
Yaşanan olayların ardından gözler şimdi de verilecek olan cezalara çevrildi. PFDK kuralları yaşanan olaylarla ilgili kurallarda ne diyor? Kim, kaç maç ceza alacak?

foto4-001.jpg

İşte madde madde verilebilecek o cezalar...

ceza1.jpg

ceza2.jpg

ceza3.jpg

ceza4.jpg

ceza5.jpg

ceza6.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.