Patronlara kötü haber: Mobbinge uğrayan çalışan haklı bulundu

Patronlara kötü haber: Mobbinge uğrayan çalışan haklı bulundu

Bir iş yerinde işveren tarafından mobbinge uğradığını iddia ederek mahkemeye başvuran çalışan, haklı bulunarak manevi tazminat davasını kazandı. Mahkeme; verdiği kararda ‘işçinin kişilik haklarına saldırı’ gerekçesini gösterdi.

Bursa’da bir işyerinde çalışan bir kişi, çalıştığı işyerinde işveren tarafından sürekli aşağılandığını ve psikolojik baskı gördüğünü öne sürerek istifa etti. Ardından iş mahkemesine dava açan işçi, kişilik haklarına saldırı gerekçesiyle manevi tazminat talebinde bulundu.

mobing-1.jpg

MAHKEME TANIK ANLATIMLARINI VE BELGELERİ İNCELEDİ

Dava reddedilmesine rağmen, işçi kararı istinafa taşıdı. Bölge adliye mahkemesi hukuk dairesince yapılan incelemede, tanık anlatımları, e-posta içerikleri ve davacının gördüğü psikolojik tedaviye ilişkin belgeler değerlendirildi.

mobing-2.jpg

MAHKEME: “PSİKOLOJİK TACİZ VE BASKI UYGULANMIŞ”

Mahkeme tarafından verilen kararda, davacının işveren tarafından aşağılandığı, görev tanımı dışındaki işlerin yaptırıldığı, hedeflerin tutturulması aksi halde işten atılacağı şeklinde e-postalar gönderildiği ve bu davranışlar nedeniyle davacının sağlığının bozulduğu ve psikiyatrik tedavi gördüğü belirtildi. Bu bulgular ışığında davacının işyerinde psikolojik taciz ve baskıya maruz kaldığı sonucuna varıldı.

İş mahkemesinin davanın reddi kararının yerinde görülmediğine hükmeden bölge adliye mahkemesi, davacının manevi tazminat talebinin kabulüne karar verdi. Bu karar, mobbing mağdurları açısından önemli bir emsal teşkil karar olarak tarihe geçti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.