Peş peşe uyarılar geldi! Tüm yurdu etkisi altına alacak...

Peş peşe uyarılar geldi! Tüm yurdu etkisi altına alacak...

Meteoroloji ve uzmanlar, yoğun kar yağışıyla birlikte buzlanmaya ilişkin peş peşe uyarı yaptı. İşte tüm detaylar...

Kar yağışı ve soğuk hava tüm yurdu etkisi altına alacak. Konuya ilişkin Meteoroloji ve AKOM'dan önemli uyarılar peş peşe geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre soğuk hava yurtta etkisini göstermeye devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7 şehir için kar yağışı uyarısında bulundu.

thumbs-b-c-8628b56158ae2dd7060165d666b49b6a.jpg

Meteoroloji'den yapılan açıklamada cuma günü akşam saatlerinden itibaren Van ve Ağrı çevreleri ile Muş'un güneyi ve Siirt'in doğusunda kuvvetli kar, Bitlis, Hakkari çevreleri ile Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda ise yoğun kar bekleniyor. Kuvvetli yağışın pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Kuvvetli ve yoğun karın pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi öngörülüyor.

GİZLİ BUZLANMAYA DİKKAT!

thumbs-b-c-83963a52a6354217932bfb7084f22bb8.jpg

AKOM'dan ayrıca yollarda 'gizli buzlanma' olabileceğine dikkat çekildi. Vatandaşlara Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) mesajlarından gelecek uyarıların dikkate alınması gerektiği söylendi. Ayrıca güzergâhlarda gerekli kontrol ve müdahalenin yapılmasının önemli olduğu belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.