Peygamber efendimiz bize nasıl örnek oldu? Hz. Muhammed’in örnek şahsiyeti nelerdir?

Peygamber efendimiz bize nasıl örnek oldu? Hz. Muhammed’in örnek şahsiyeti nelerdir?

Hz. Muhammed (SAV), yüksek ahlakı ve örnek yaşayışı ile tüm insanlığa bir rehber olmuştu. Peki, Peygamber efendimiz bize nasıl örnek oldu? Hz. Muhammed’in örnek şahsiyeti nelerdir? İşte detaylar:

Yaratılmışlara olan şefkat ve merhameti engin insan sevgisi hoşgörüsü, doğruluğu kısacası üstün özellik ve faziletleri ile insanlık için baştan sona bir rahmet kaynağıdır. Kur’an-ı Kerim’de “Şüphesiz Rabbin sana verecek ve sende hoşnut olacaksın” buyrularak, Hz. Peygamber (SAV)’in yüce rabbimizin hususi iltifatlarına mazhar olabileceği bildirilmiştir. Peki, Peygamber efendimiz bize nasıl örnek oldu? Hz. Muhammed’in örnek şahsiyeti nelerdir? Tüm detaylar haberimizde:

gul-2.jpg

PEYGAMBER EFENDİMİZ BİZE NASIL ÖRNEK OLDU?

Yüce rabbimiz tarafından terbiye edip yetiştirilen (SAV) “muhakkak ki sen yüce bir ahlak üzerinesin” buyrularak övünmüştür. Bir insanda bulunabilecek bütün iyilikler bütün güzel huy ve davranışlar yani tüm ahlaki güzellikler onun zaafında toplanmıştır. Bütün Peygamberlerin ahlaki özelliklerine sahip olan Peygamber Efendimiz, her bakımdan bütün yaratılmışların en üstünü ve en faziletlisidir.

gul-3.jpg

Hz. Peygamber, ahlakının mükemmelliğini en azılı düşmanları bile kabul etmekteydi. Küçük yaşlardan itibaren halk arasında her yönü ile doğruluğu dürüstlüğü, güvenirliliği ile tanınmış, bu yüzden henüz Peygamberlik vazifesi verilmeden önce bile herkes ona ‘Muhammedül Emin’ diye hitap etmişti. Hz. Peygamberin üstün ahlakı ile insanlar için tek örnek ve tek rehberdir. Zaten o “Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim” diyerek en önemli özelliğinin güzel ahlak olduğunu buyurmuştur.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.