Şule Erciyas

Şule Erciyas

Peygamberimiz (s.a.v) efendimiz hicret ederken Allah c.c yardımı

Peygamberimiz (s.a.v) efendimiz hicret ederken Allah c.c yardımı

Allahü Teâlâ'nın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun bundan sonra köşe yazılarım ile Habervaktim ailesindeyim cumartesi günleri sizinle olacağım inşallah.
Peygamber efendimiz (S.A.V) güzel ahlaklı iyi komutan ve ilme de önem verirdi. Mekke de çektiği sıkıntılarından sonra çok sevdiği Kâbe’yi ve akrabalarını bırakıp hicret etmek zorunda kaldı o çok sevdiği Kâbe’sinden, evinden, yurdundan müşrikler Peygamber efendimizi (S.A.V) hicret etmek zorunda bıraktılar. Tabi ALLAH (C.C)  Peygamber efendimizin yanında her zaman koruyandı Peygamberimiz hicret ettiği sırada yanında H.Z Ebu Bekir’ e Sevr dağında müşrikler onları göreceği sırada Peygamber Efendimiz (S.A.V) üzülme gam yeme ALLAH(C.C) bizimle beraberdir dedi. Peygamber Efendimizi koruyan ilahi mukadderattır, yoksa her tarafı arayan müşrikler mağaraya kadar gelmişken içeri girmemelerini ne izah edebilir. Peygamber Efendimiz (S.A.V)’ e mucizeleriyle yardımda bulunan ilahi kudrettir. Diğer Peygamberlere de mucizeler gösterdi ve Peygamber Efendimiz de her zaman yardım etti. Rasullullah(S.A.V)’ in ALLAH (C.C) teslimiyeti ve her zaman müşriklere karşı tutumu böyle ifade edilir. ALLAH(C.C) Cebrail aracılığıyla vahiylerinde Peygamberlerimize bildirmiştir.
Hazreti Ömer radıyallahu anh anlatıyor: “Resûlullah aleyhissalatu vesselâm buyurdular ki:”Ameller niyetlere göredir. Herkese niyet ettiği şey vardır. Öyleyse kimin hicreti Allah’a ve Resülüne ise, onun hicreti Allah ve Resülünedir. Kimin hicreti de elde edeceği bir dünyalığa veya nikâhlanacağı bir kadına ise, onun hicreti de o hicret ettiği şeyedir.” 
Küreyesin öldürmek için H.Z Muhammed’i takibinden Kuranı Kerim şöyle bahseder;

“Siz ona yardım etmezseniz ALLAH o Peygamberine yardım eder. Bakınız ona nasıl yardım etti, kâfirler onu yurdundan çıkardıkları zaman ikisi o mağarada bulundukları sırada o arkadaşına üzülme mahzun olma ALLAH C.C bizimle beraberdir, diyordu ALLAH C.C ona imtihan verdi onu görmediniz orduyla teyit etti. Kâfirlerin gözünü alçalttı, yere çaldı ALLAH’ ın kelimesi en yücedir ”. TEVBE SURESİ AYET:40
Hicret hadisesi her makamdan H.Z Muhammed’ in büyüklüğünü görmekteyiz o denizde kazaya uğrayan bir geminin kaptanı gibi biliyordu ki ALLAH C.C onu düşmanların elinden kurtarıp Medine ye iletecektir.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR