Pursaklar 2. Kitap Günleri’nde Sinan Yağmur rüzgarı

Pursaklar 2. Kitap Günleri’nde Sinan Yağmur rüzgarı

Pursaklar 2. Kitap Günleri’nde Yazar Sinan Yağmur okurları ile buluştu. Söyleşiye Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin ve AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam da katıldı. Vatandaşların ilgisi de yoğun oldu.

Pursaklar Belediyesi tarafından düzenlenen, Pursaklar 2. Kitap Günleri kapsamında yazarlar kitapseverler ile buluşmaya devam ediyor. Etkinliğin 4. gününde Yazar Sinan Yağmur kitapseverler ile buluştu. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam ve AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı İbrahim Kopan’ın da katıldığı söyleşide Sinan Yağmur, okurları ile Pursaklar Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Yazar Sinan Yağmur, okurlarına kitap okumanın kendi hayatına olan etkisinden ve öneminden bahsetti. Halkın söyleşiye katılımı yoğun oldu. Sinan Yağmur ‘’ Türkiye’nin birçok yerinde kitap fuarlarına gidiyorum, Pursaklar Belediyesi’nin düzenlediği bu fuar destek ve ilgi olarak sadece Ankara’nın değil Türkiye’nin de en önemli fuarlarından birisi. Bunun oluşumunda büyük rol oynayan Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin’e teşekkür ederim’’ dedi.

1-002.jpg

VATANDAŞLARDAN SİNAN YAĞMUR’A YOĞUN İLGİ

Pursaklar 2. Kitap Günleri, Pursaklar Yaşam Merkezi’nde başlamasıyla birlikte vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. 4. gününde Yazar Sinan Yağmur’a ev sahipliği yapan fuara vatandaşlardan ilgi yoğun oldu. Kitapseverler söyleşinin yapılacağı alanı hıncahınç doldurdu. Söyleşinin başlamasına dakikalar kala tüm koltukları dolduran vatandaşlar, Sinan Yağmur’u ilgi ile dinledi. Söyleşi hakkında açıklamalar yapan Ak Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam "Okuyan şehir Pursaklar’ın fuara gösterdiği ilgi çok güzel bir seviyede. ATO da şu anda bir fuar daha var. Bu fuarın ölçeği daha büyük olmasına rağmen 2. Kitap Günleri katılımcı sayısında geçmiş durumda" dedi. Söyleşinin bitmesinin ardından okurlarının kitaplarını imzalayan ve fotoğraflar çektiren Sinan Yağmur’a, kitapseverler yoğun ilgi gösterdi.

2-002.jpg

OKURLARINI DUYGULANDIRDI

Söyleşinin başlamasıyla birlikte konuşmasına başlayan Sinan Yağmur, kitapseverleri duygulandırdı. Söyleşi konusu olarak Türk aile yapısındaki ‘’Baba’’ faktörünü tema olarak seçen Yağmur, yaptığı konuşma ve izlettiği videolar ile okurlarına duygulu anlar yaşattı. Yağmur’’ Toplumumuzun en değerli olmazsa olmaz tek bir değeri vardır, o da ailedir. Anneniz babanız hayatta ise eşiniz ve çocuklarınız başınızdaysa, siz dünyanın en şanslı insanısınız demektir. Bugünkü söyleşimizin ana teması bu değerlerimizin yapı taşlarından olan görünmez, ağlamaz, duygulanmaz ve bir evin görünmez direği olan babalarımızdır. Babalarımız da bir yürek taşır, babalar da ağlar. Eski toplumumuzdan bu yana süregelen sevgisini belli etmeyen ve sert görünümlü babalarımızın da duyguları ve yürekleri vardır. Onlar sadece bunları dışarı göstermemeyi öğrenirler’’ ifadesinde bulundu. Yağmur, söyleşinin sonunda okurlarından babalarına sevgi cümleleri içeren bir mesaj atmalarını istedi.

ÇİÇEK VE PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Söyleşi sonrasında Yazar Sinan Yağmur’a çiçek ve plaket takdim edildi. Çiçeği takdim eden Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin ‘’ Sinan Bey’e katılımları için teşekkür ediyorum. İnşallah her sene bu güzel etkinliğe devam edeceğiz’’ ifadesinde bulundu. Plaketi takdim eden AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam ‘’ Sinan Bey’e ve bu güzel etkinliği düzenleyen Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin’e teşekkür ediyorum. Okuyan Şehir Pursaklar için bir gurur kaynağı olan bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

3-001.jpg

ZİYARETÇİLERE ÇORBA VE KİTAP ÇEKİ

Yazar Sinan Yağmur’un söyleşisinin bitmesinin ardından fuarı ziyarete gelen vatandaşlara Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin adına kitap hediye çeki dağıtıldı. Fuarı ziyarete gelen vatandaşlar hediye kitaplarını fuar girişinde bulunan stantlardan aldı. Pursaklar 2. Kitap Günleri’nin düzenlendiği Pursaklar Yaşam Merkezi önünde ise ziyaretçilere sıcak çorba ikramı yapıldı. Pursaklar Belediyesi’ne ait mobil yemek aracıyla vatandaşlara sıcak çorba pişirilip ikram edildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.