Pursaklar Belediyesi'nin köy fırınlarına ilgi yoğun

Pursaklar Belediyesi'nin köy fırınlarına ilgi yoğun

Pursaklar Belediyesi, kırsal mahallerde kadınların evlerinde yaptıkları yiyecekleri pişirebilmeleri için başlattığı proje kapsamında 5 yılda 9 köy fırını inşa etti.

Geleneksel değerleri sürdürmek ve vatandaşların ihtiyacını karşılaması amacıyla Pursaklar Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında 5 yılda 9 mahallede 9 köy fırını hizmete açıldı. Vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanan köy fırınlarında sıcacık ekmekler pişiyor. Vatandaşların kullanabileceği hijyenik fırınları ilçeye kazandırdıklarını ifade eden Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, “Köy Fırınlarımız, hemşehrilerimiz arasındaki bağı daha da güçlendirme imkânı sağlarken, komşular arası paylaşım duygusunu da artırıyor. Tek seferde birçok yemeğin piştiği köy fırınlarımızı tüm mahalle halkımızın en iyi şekilde kullanmalarını temenni ediyorum” dedi.

ertugrul-cetin.jpg

“9 MAHALLEYE 9 KÖY FIRINI KAZANDIRDIK”

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, yapmış oldukları köy fırınlarının yoğun olarak kullanılmasından mutlu olduklarını belirtti. Anadolu Kültür mirasına da sahip çıkmış olduklarını dile getiren Çetin, “Kırsal mahallelerdeki vatandaşların kolaylıkla kullanabilecekleri 9 mahalleye 9 köy fırını kazandırdık. 5 yılda 9 kırsal mahallemizde yapımını tamamladığımız Köy Fırınlarında, ekmek ve çörek yapımı başta olmak toplu yemek organizasyonlarında mahalle sakinlerimizin işlerini oldukça kolaylaştırdık. Köy Fırınlarımız, hemşehrilerimiz arasındaki bağı daha da güçlendirme imkânı sağlarken, komşular arası paylaşım duygusunu da artırıyor. Tek seferde birçok yemeğin piştiği köy fırınlarımızı tüm mahalle halkımızın en iyi şekilde kullanmalarını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

firinnn.jpg

FIRINDA SICACIK EKMEKLER PİŞİYOR

Kösrelikkızığı Mahallesi, Karşıyaka Mahallesi, Saray Fatih Mahallesi, Kurusarı Mahallesi, Saray Osmangazi Mahallesi, Yuva Mahallesi, Sirkeli Yeşilyurt, Gümüşoluk Mahallesi ve Yeşilova Mahallelerinde aktif olarak kullanılan köy fırınlarında vatandaşlar sıcacık ekmeklerini pişirerek, muhabbet bağlarını artırıyor. Vatandaşlar fırınları düğünlerde, bayramlarda ve cenazelerde sıklıkla kullanılıyor.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.