Ramazan Bayramı 20 milyon kişiyi yollara dökecek: 100 milyar TL gelir bekleniyor

Ramazan Bayramı 20 milyon kişiyi yollara dökecek: 100 milyar TL gelir bekleniyor

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya 9-12 Nisan tarihlerine denk gelen Ramazan Bayramı tatilinin, 5 Nisan'daki ara tatille birleşerek 9 güne uzatılacağını ve bu süreçte 20 milyon kişinin seyahate çıkmasının beklendiğini açıkladı.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya 9-12 Nisan tarihlerine denk gelen Ramazan Bayramı tatilinin, 5 Nisan'daki ara tatille birleşerek 9 güne uzatılacağını ve bu süreçte 20 milyon kişinin seyahate çıkmasının beklendiğini açıkladı. Tatilin uzamasıyla birlikte Türkiye genelinde yoğun seyahat hareketleri bekleniyor.

Bağlıkaya yaptığı açıklamada, özellikle memleket ve akraba ziyaretlerini kapsayan seyahatlerin yanı sıra turistik tesislere girişlerde de artış öngördüklerini belirtti. Turizm hareketliliğinin etkisiyle ekonomik hacmin 100 milyar TL seviyelerine ulaşmasının beklendiğini ifade etti.

3-001.jpg

TURLAR BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Seyahat acentelerinin her bütçeye uygun alternatif turlar sunduğunu belirten Bağlıkaya, özellikle Akdeniz bölgesindeki otellere ve doğa-kültür turlarına olan ilginin yüksek olduğunu vurguladı. GAP, Karadeniz ve Kapadokya gibi bölgelerde düzenlenecek kültür turlarının talep gördüğünü kaydetti. Bayram tatilinin uzamasıyla birlikte 6-7 gecelik turların da ilgi görmeye başlayacağını dile getirdi.

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz ise bayram tatilinin 9 gün ilan edilmesinin tatil yapma isteğini artırdığını ve siyasilerin bu süreçte dinlenmesinin önemli olduğunu vurguladı. Ekonomik ve siyasi gündemin yorucu olduğunu ifade eden Yavuz, tatilin ruh ve sağlık açısından önemine dikkat çekti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.