Erkal Erdogan

Erkal Erdogan

Raylı taşımanın önemi - müşteri mi kiracı mı?

Raylı taşımanın önemi - müşteri mi kiracı mı?

Başkentray Perşembe günü açıldı. Vatandaşın raylı yolculuğu, esnafında iş beklediği tren 24 Nisan’a kadar ücretsiz hizmet verecek. Banliyö treninden daha hızlı ve ücret ve aktarma imkânları bakımından daha iyi hale getirilen Başkentray’ı bugün bende kullandım. Sincan’dan Kurtuluş’a ortalama 35 dakikada geldi. Aynı yolu otobüsle 1 saati aşkın sürede geleneler için bu 35 dakikanın hayli mutluluk verdiğinden şüphem yok. 

AKTARMAYI UNUTMAYALIM 

Dahası Yenişehir ve Kurtuluş durağında Ankaray aktarması ise çok isabetli bir çalışma olmuş çünkü Kızılay’a ulaşım uzak semtlerin büyük dertlerinden. Ancak burada atlanmaması gereken bir konu var biliyorsunuz Ankarakart’da belirli bir süre içerisinde ikinci bir üret ödemeden aktarma şansınız var. Peki, Başkentray’dan diğer kartlı belediye araçlarına bindiğinizde bir aktarma söz konusu olacak mı ücrette cüzi bir miktar alınarak vatandaş yoluna devam mı edecek yoksa aynı ücret mi ödenecek? Bunun kesin cevabını 24 Nisan Salı günü almış olacağız ki bende test edeceğim. 

MÜŞTERİ Mİ KİRACI MI?

Dışarıda vakit geçirdiğimiz zamanlarda bir restoranda mutlaka yemek yiyoruz. Ancak son günlerde kendimi müşteri değil de kiracı gibi hissetmeye başladım. Ne alaka diye sorabilirsiniz şöyle izah edeyim, normal bir maketten 5 liraya aldığımız bir ürünü çoğu restoranlarda 25-30 liraya tüketiyoruz. Ve ben kendimi bu dükkânın kirasını ben mi ödüyorum? Sorusunu sormaktan alıkoyamıyorum. Nasıl olurda 6 kat fazla olabiliyor inanın akıl ermesi mümkün değil.
Sahi büfeler ne ara suyu 1.25 yaptı onu da anlamadık.  

FIRSATÇILAR İŞ BAŞINDA!!! 

Son günlerde yaşanan kur hareketlerini bahane ederek her ürüne kafalarına göre zaman yapan ve bunu da kur ve akaryakıt fiyatlarına dayandıran fırsatçılar vatandaşın yine cebine gözünü dikti. Bu nasıl zamlandı dediğiniz de dövizi bahane eden, akaryakıtı gösterenler her nedense bir indirim olduğunda bunu kendi fiyatlarına yansıtmıyorlar. 

KIRMIZI IŞIKTA DURANA KORNA ÇALMAK?

Mümkün olduğunca gün içerisindeki zamanlarımı şehrin kalabalık noktalarında geçirmeye gayret ediyorum. Fakat kurallar her ne olursa olsun trafikten, toplu taşımaya, temizliğe kadar kimsenin ama hiç kimsenin böyle bir çabası gayreti olduğunu görmüyorum göremiyorum. Trafiğe çıkıyoruz ışığı uymak bir yayaya yol vermek ya da yayanın kendi ışığını beklemek gibi hiçbir olmadığı gibi kırmızı ışıkta durana korna çalacak kadar sınırı aşmış arkadaşlarımız var.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR