Sağlık Bakanı'ndan ürküten haber: Türkiye o hastalıkta birinci sırada

Sağlık Bakanı'ndan ürküten haber: Türkiye o hastalıkta birinci sırada

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ürküten istatistiği paylaştı. Kadınların dikkat etmesi gereken o hastalığın görülme oranı Türkiye'de ilk sıraya yerleşti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca korkutan istatistiği paylaştı. Koca, kadınlarda en sık görülen, aynı zamanda en yüksek oranda ölüme yol açan meme kanserinin tüm kanserlerin yüzde 11,7’sini oluşturacak şekilde, artık ilk sıraya yükseldiğini açıkladı.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kadınların daha dikkatli olması gerektiğini belirterek ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ vesilesiyle bilgilendirme yaptı.

Koca, “Kadınlarda en sık görülen, aynı zamanda en yüksek oranda ölüme yol açan meme kanseri, tüm kanserlerin yüzde 11,7’sini oluşturacak şekilde, artık ilk sıraya yükselmiş durumda. Geçmişte ileri evrede teşhis edilen meme kanseri, günümüzde Bakanlığımızca yürütülen tarama programları ile daha erken evrede teşhis edilebilmektedir. Erken evrelerde tespit edilen meme kanserlerinin tedavilerinde daha başarılı olunmakta, hastanın yaşam kalitesi önemli ölçüde artmaktadır” dedi.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.