Sağlık teklifi bu hafta TBMM'ye gelecek

Sağlık teklifi bu hafta TBMM'ye gelecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi bu hafta da yoğun çalışmasını sürdürecek. Genel Kurul'da enerji ve sağlık teklifleri ele alınacak.

Bu hafta Meclis gündeminde enerji kanun teklifi var. Bu düzenleme ile sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatına imkan tanınacak ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kapasitesinin artırılması görüşülecek. Ayrıca, denizlerde ve göllerde yenilenebilir enerji santralleri kurulabilecek ancak içme-kullanma suyu temin edilen alanlar ile Kıyı Kanunu kapsamındaki sahil şeritleri bu düzenlemenin dışında kalacak.

Bu teklifin yasalaşmasıyla yerli üretim ve farklı kaynaklardan ithal edilen doğal gaz Türkiye'de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilecek. Ayrıca, enerji verimliliğini artırmaya yönelik projelere maddi destek sağlanacak ve afet bölgesi ilan edilen yerlerde elektrik hizmetleri taleplerinin kesintisiz karşılanabilmesi için düzenlemeler yapılacak.

SAĞLIK TEKLİFİ GÖRÜŞÜLECEK

Enerji teklifinin yasalaşmasının ardından Genel Kurul'da sağlık teklifinin görüşmelerine geçilecek. Sağlık teklifine göre, sözleşmeli sağlık personeli sayısı artırılacak ve yan dal uzmanlığını teşvik etmek için tavan ücretler yükseltilecek. Ayrıca normal doğumun özendirilmesi için ebelerin görev tanımı güncellenecek.

Meclis'te salı ve çarşamba günleri siyasi partilerin grup toplantıları da gerçekleştirilecek. Bu önemli gelişmelerin yanı sıra, enerji ve sağlık alanlarında yapılacak düzenlemeler ülke için önemli adımlar olacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.