Sakalar Mahallesi, Hamamönü gibi olmak istiyor

Sakalar Mahallesi, Hamamönü gibi olmak istiyor

Ankara’nın en eski mahallelerinden biri olan Ulus Sakalar Mahallesi restorasyon bekliyor. Bölge esnafı mahalledeki tarihi evlerin de Hamamönü’ndeki yapılar gibi bir an önce restore edilerek turizme kazandırılmasını istiyor.

Ankara’nın en eski mahallelerinden biri olan Ulus Sakalar Mahallesi restorasyon bekliyor. Bölge esnafı mahalledeki tarihi evlerin de Hamamönü’ndeki yapılar gibi bir an önce restore edilerek turizme kazandırılmasını istiyor.

Altındağ'da Anafartalar Caddesi ve Denizciler Caddesi arasında kalan tarihi Sakalar Mahallesi restorasyon bekliyor. Tarihi Ulus semtinde bulunan mahalle Ankara’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olarak biliniyor. Mahallenin tarihi değerine vurgu yapan bölge esnafı ise mahallede bulunan birçok evin harap durumda olduğunu dile getirerek, bölgenin acilen restore edilmesini istiyor. Bölge esnafı, mahallenin restore edilerek turizme kazandırıldığı takdirde Hamamönü’nden daha çok turist çekeceğini aktarıyor. 

ankara-ulus-sakalar-mahallesi,-restorasyon,-001.jpg

TURİZME KAZANDIRILSIN

Ankara'nın tarihi semtlerinden Altındağ Ulus’ta yer alan Sakalar ya da bilinen adıyla Yahudi Mahallesi'ndeki pek çok Ankara Evi kullanılamaz halde restorasyon bekliyor. Bölgenin tarihi bir değere sahip olması bölgeyi önemli kılarken, birçok ev harap bir şekilde bakım bekliyor. Bölgenin tarihi değerine dikkat çeken Ulus esnafı ve mahalle sakinleri ise yetkililerden bölgenin acilen restorasyona alınarak turizme kazandırılmasını istiyor.

100’DEN FAZLA HANE BULUYOR

Altındağ'da Anafartalar Caddesi ve Denizciler Caddesi arasında kalan tarihi Sakalar Mahallesi'nde, 100'den fazla hane bulunmasına karşın bu evlerin pek azı kullanılabilir durumda. Çoğu 19'uncu asırdan kalan bu evlerden bazıları, uzun yıllardır kullanılmadığından çökmüş ya da tamamen yıkılmış vaziyette. Bazıları ise ayakta durmalarına rağmen kullanılamaz halde. Mahalle sakinleri ve bölge esnafı bölgenin tarihi değerine vurgu yaparak, yetkililerden restorasyon istiyor.ankara-ulus-sakalar-mahallesi,-restorasyon,-2.jpg

HAMAMÖNÜ GİBİ OLSUN

 Evlerin pek azının kullanılabilir durumda olduğu objektiflerimize yansırken, bölge esnafı Hamamönü’nü örnek göstererek, mahallenin restore edilmesini ve turizme kazandırılmasını istiyor. “Yeni seçilecek Altındağ ve Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan bu mahalleyi Hamamönü gibi restore etmesini istiyoruz” diyen bölge esnafı, mahallenin restore edildiğinde Hamamönü’nden daha fazla turist çekeceğini iddia ediyor.

EN ESKİ YERLEŞİM BÖLGELERİNDEN

Mahallenin tarihi Ulus semtinin merkezinde olduğuna dikkat çeken Ulus esnafı, bölgenin turizme kazandırıldığı takdirde Ankara’nın marka değerlerinden biri haline geleceğini iddia ediyor. Tarihi bir değere sahip olan mahallenin Ankara’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olması ise bölgenin önemini bir kez daha ortaya çıkarıyor. Ankara'da tarih ve fotoğraf meraklıları dışında pek çok kişinin haberdar dahi olmadığı Sakalar Mahallesi Ankara Sinagogu'na ev sahipliği yaptığı için halen halk arasında 'Yahudi Mahallesi' adıyla anılıyor. Şimdilerde ise, çoğu yıkılmaya yüz tutan tarihi evler, adeta zamana meydan okuyarak, restore edilecekleri günü bekliyor.

Emrah ÖZCAN / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.