Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

Şampiyonlar Ligi çeyrek final turu devam ediyor. Gecenin maçları sona erdi. Atletico Madrid, sahasında Borussia Dortmund'u 2-1 mağlup etti. PSG ile karşılaşan Barcelona ise bol gollü mücadeleyi 3-2 kazanarak rövanş öncesi avantajı yakaladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Final mücadeleleri devam ediyor. Atletico Madrid ile Borussia Dortmund ve PSG ile Barcelona'nın kozlarını paylaştığı gecede sonuçlar belli oldu.

İspanya'da Estadio Civitas Metropolitano'da oynanan karşılaşmada Atletico Madrid, Borussia Dortmund'u 2-1 mağlup etti. Atletico Madrid, 16 Nisan Salı akşamı Borussia Dortmund'a konuk olacak. İspanyol devine yarı final için bu karşılaşmada beraberlik ve her skorlu galibiyet yetecek.

DORTMUND PES ETMEDİ

Karşılaşmaya etkili başlayan Atletico Madrid, Borussia Dortmund savunmasının hatasında henüz 4. dakikada De Paul ile öne geçti. Maç boyunca etkili bir oyun ortaya koyan Lino ise 32. dakikada sahneye çıktı ve skoru 2-0'a getirdi. Atletico Madrid bu golle soyunma odasına 2-0 önde gitti. Karşılaşmanın ikinci yarısında Atletico Madrid etkili ataklarından gol çıkaramadı. 60. dakikada oyuna dahil olan Sebastian Haller, Borussia Dortmund'un tura tutunmasını sağlayan isim oldu. 81. dakikada Haller'in golüyle Borussia Dortmund farkı 1'e indirdi. Mücadelenin geri kalanında başka gol olmayınca Atletico Madrid, maçı 2-1 kazandı ve avantajı kaptı.

BOL GOLLÜ MAÇTA KAZANAN BARCELONA

Gecenin bir diğer maçında PSG, sahasında Barcelona ile kozlarını paylaştı. Barcelona bol gollü mücadeleyi 3-2 kazanarak rövanş öncesi avantajı yakaladı. İki takım arasındaki çeyrek final mücadelesinin rövanşı 16 Nisan günü TSİ 22.00'de bu kez İspanya'da oynanacak. PSG'nin turu geçmek için en az 2 farklı üstünlükle deplasmanda kazanması gerekecek.

Mücadele'nin 37. dakikasında Raphinha attığı golle takımını öne geçirdi ve kariyerinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde gol attı. İkinci yarıda 48. dakikada Dembele ve 51. dakikada Vitinha 3 dakika içnde buldukları gollerle PSG'ye üstünlüğü getirdi.

62. dakikada Raphinha, kendisinin ve takımının 2. golünü atarak maçı 2-2'ye getirdi. 77. dakikada Christensen oyuna girdikten sadece 2 dakika sonra attığı golle takımını öne geçirdi. Christensen doğum gününde bulduğu golle Barcelona'ya rövanş öncesi büyük avantaj sağladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.