Seçime günler kala anket açıklandı: Fark yüzde 0,7 puan!

Seçime günler kala anket açıklandı: Fark yüzde 0,7 puan!

31 Mart'a sayılı günler kala İstanbul için yapılan son anketin sonucu açıklandı. Gezici Araştırma'nın anket sonuçlarına göre iki aday arasında yüzde 0,07 puan fark bulunuyor. Peki ankete göre ipi hangi aday göğüslüyor? İşte detaylar...

Türkiye, 7 gün sonra 31 Mart Mahalli İdari Seçimleri için sandık başına gidecek. Seçime sayılı günler kala anket sonuçları açıklanmaya da devam ediyor. İstanbul için yapılan son anketten çıkan sonuçlar dikkat çekti.

Gezici Araştırma, 15-17 Mart tarihlerinde 5 bin 868 kişiyle yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı. Ankete göre, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Adayı Murat Kurum ile mevcut İBB Başkanı ve CHP'nin yeniden adayı Ekrem İmamoğlu arasında kıyasıya bir yarış var.

anket.jpg

Anketin sonucuna göre, iki isim arasındaki fark yalnızca yüzde 0,7 puan oldu. Ankete göre, yüzde 42,3 oy alan Murat Kurum, yüzde 41,6 oy alan İmamoğlu karşısında yarışı önde bitiriyor.

DEM Parti'nin adayının yüzde 5,9, Yeniden Refah Partisi'nin adayının yüzde 4,3 oy aldığı görüldü. 2019 seçimlerinde İmamoğlu'nu destekleyen ancak bu seçimlere tek girme kararı alan İYİ Parti'nin adayı Buğra Kavuncu ise yüzde 2,5 oy oranına ulaştı. İstanbul'dan Bağımsız aday olan İYİ Parti'nin eski İBB Meclis Üyesi Taylan Yıldız ise yüzde 0,6 oy aldı.

Ankete katılanların "31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi parti adayına oy vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusuna verdiği yanıtlar şu şekilde:

Murat Kurum - Yüzde 42,3

Ekrem İmamoğlu - Yüzde 41,6

Meral Danış Beştaş - Yüzde 5,9

Mehmet Altınöz - Yüzde 4,3

Buğra Kavuncu - Yüzde 2,5

Azmi Karamahmutoğlu - Yüzde 1,4

Taylan Yıldız - Yüzde 0,6

Diğerleri - Yüzde 1,4

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.