Sendikalar bastırıyor: Proje üreten öğretmenlere ek hizmet puanı gelecek

Sendikalar bastırıyor: Proje üreten öğretmenlere ek hizmet puanı gelecek

Müdür ve müdür yardımcılarının ardından, öğretmenlere de ek hizmet desteği gelebileceği konuşuluyor. Sendikalardan alınan bilgilere göre proje çalışmalarında görev yapan öğretmenler için çalışmalar sürdürülüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı öğretmenlerin gönüllü proje çalışmalarında mağduriyet yaşadığına dair artan talepler ve sendikal tepkiler gündemdeki yerini koruyor.

Eğitim Gücü Sendikası'nın Denizli Şube Başkan Yardımcısı Esma Erçelik Kaplan'ın ifadelerine göre, öğretmenlerin gönüllü olarak proje üretmelerine rağmen bu çalışmaların karşılığında ne ek ücret ne de ek hizmet puanı alamıyor.

1.jpg

MEB’DEN YANIT BEKLENİYOR

Sendika yetkilisi Kaplan, öğretmenlerin proje çalışmalarının yapıldığı okul müdürleri, müdür yardımcıları ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ek puanlar veya artılar aldığına işaret ederken, asıl işi yapan öğretmenlerin bu tür teşviklerden mahrum kaldığını vurguladı.

Eğitim Gücü Sendikası'nın açıklamasıyla birlikte, öğretmenlerin gönüllü projelerdeki katkılarının değerlendirilmesi ve adil bir şekilde ödüllendirilmesi gerekliliği bir kez daha gündeme gelmiş oldu. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın gelecek süreçte nasıl bir adım atacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.